Επίσημη επίσκεψη Περιφερειάρχη Πελοποννήσου Πέτρου Τατούλη στη Χάιφα και το Άκκο του Ισραήλ‏


Την ανάπτυξη συνεργασιών στον τομέα του τουρισμού και του πολιτισμού μεταξύ της Περιφέρειας Πελοποννήσου και των πόλεων του Ισραήλ, Χάιφα και Άκκο (Άκρα), συμφώνησε ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου κ. Πέτρος Τατούλης αποδεχόμενος επίσημη πρόσκληση να τις επισκεφθεί στα πλαίσια της δεύτερης ημέρας της 19ης Διεθνούς Έκθεσης Μεσογειακού Τουρισμού που πραγματοποιείται στο Τελ Αβίβ.

Στη συνάντησή με τον Αντιδήμαρχο Διεθνών Σχέσεων της Χάιφα και Πρόεδρο της Δημοτικής Επιχείρησης Haifa Economic Corporation κ. Eleizer Kulas, ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου αποδέχθηκε την πρόταση συνεργασίας πάνω στους τομείς του τουρισμού, του πολιτισμού, αλλά και σε γενικότερα ζητήματα οικονομικής ανάπτυξης.

Στον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου παρουσιάστηκε το μοντέλο καινοτομίας υψηλής τεχνολογίας που λειτουργεί στην πόλη της Χάιφα στα πλαίσια της θερμοκοιτίδας Haifa High Tech Acceleration Center, ενώ με τη σειρά του ο κ. Τατούλης παρουσίασε την πρόταση της Περιφέρειας Πελοποννήσου για την ανάπτυξη Τεχνολογικού Πάρκου στην Πελοπόννησο. Στο πλαίσιο αυτό, συμφωνήθηκε η ανταλλαγή τεχνογνωσίας μεταξύ των δύο πλευρών πάνω στους τομείς της έρευνας, της τεχνολογίας και της καινοτομίας. Έμφαση δόθηκε επίσης στην ανάπτυξη κοινών δράσεων στον τουρισμό, καθώς η Χάιφα αποτελεί διαχρονικά σημαντικό εμπορικό λιμάνι του Ισραήλ στο χώρο της Μεσογείου. 

Την πολιτιστική σύνδεση της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την πόλη του Άκκο συμφώνησε ο Περιφερειάρχης κ. Τατούλης κατά την επίσκεψή του και τη συνάντηση εργασίας που είχε με το Δήμαρχο κ. Simon Lakri, Δημοτικούς Συμβούλους και στελέχη του Δήμου στο Δημαρχείο της πόλης.

Ο κ. Τατούλης πρότεινε τη συνεργασία των δύο πλευρών στα θέματα του πολιτισμού για ανάπτυξη ανταλλαγών και κοινών δράσεων στο μέλλον, ενόψει της επόμενης Προγραμματικής Περιόδου 2014 -2020 της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των νέων προγραμμάτων για το χώρο της Μεσογείου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου, αφού τόνισε την ιστορική σημασία του λιμανιού και του κάστρου της πόλης του Άκκο πρότεινε την ιστορική διασύνδεσή τους με τα λιμάνια και τα κάστρα της Πελοποννήσου στα πλαίσια του δικτύου που προτίθεται να αναπτύξει η Περιφέρεια στο χώρο της Μεσογείου.

Στη συνέχεια, παρουσιάστηκε το τουριστικό προϊόν της Πελοποννήσου, στο περίπτερο της Περιφέρειας Πελοποννήσου στο χώρο της έκθεσης, σε ξεχωριστές εκδηλώσεις, στην πρώτη για τους δημοσιογράφους του τουρισμού και στη δεύτερη για τους επαγγελματίες του τουρισμού, tour operators, ξενοδόχους, ταξιδιωτικά γραφεία και θεσμικούς φορείς.

Τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Τατούλη συνοδεύουν ο Περιφερειακός Σύμβουλος και μέλος της επιτροπής ανάπτυξης κ. Θεοφάνης Στεφανόπουλος καθώς και ο προϊστάμενος του Τμήματος Τουρισμού της Περιφέρειας κ. Αριστοτέλης Γκανάς. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη