Αποτελέσματα των εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Αρκαδίας για τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.

ΤΡΙΠΟΛΗ

Στην κατάμεστη αίθουσα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας έγινε η παρουσίαση των νέων προγραμμάτων του ΕΣΠΑ την Τετάρτη 20 Φεβρουαρίου στις 6.30 το απόγευμα. Το ενδιαφέρον του κόσμου πραγματικά ξεπέρασε κάθε προηγούμενο και δείχνει τη σπουδαιότητα αυτών των προγραμμάτων για την τόνωση της τοπικής επιχειρηματικότητας. Την ημερίδα συνδιοργάνωσαν η Περιφέρεια Πελοποννήσου, το Επιμελητήριο Αρκαδίας, η Διαχειριστική Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων και ο Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε

Την εκδήλωση άνοιξε ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αρκαδίας κ. Μπουντρούκας, ο οποίος επεσήμανε ότι τα συγκεκριμένα προγράμματα παίζουν σημαντικό ρόλο στην ρευστότητα στην αγορά και μπορούν να βοηθήσουν υφιστάμενες επιχειρήσεις αλλά και νέους ανθρώπους να ξεκινήσουν τη δική τους επιχειρηματική δραστηριότητα. Όμως, επέστησε την προσοχή των ενδιαφερομένων και συγκεκριμένα ανέφερε ότι οι υφιστάμενες επιχειρήσεις θα πρέπει να αξιολογήσουν αν προκύπτει ως ανάγκη η ένταξή τους σε ένα τέτοιο πρόγραμμα και να υπάρχουν πραγματικές προθέσεις επένδυσης και επέκτασης και όχι απλά μια ευκαιρία ένταξης σε ένα πρόγραμμα για μη αναγκαίες δραστηριότητες. Από την άλλη πλευρά, οι νέοι που θέλουν να δημιουργήσουν επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν ένα εμπεριστατωμένο επιχειρηματικό σχέδιο και κάποιους ίδιους πόρους για να επενδύσουν σε αυτό. Επίσης, όλοι οι παραπάνω θα ήταν καλό να συμβουλευθούν και τα τραπεζικά ιδρύματα ή κάποιους συμβούλους για τις δυνατότητες που δίνουν άλλα χρηματοδοτικά εργαλεία για την κάλυψη των αναγκών τους, όπως το Jessica, το ΕΤΕΑΝ κ.ά.

Στη συνέχεια τα στελέχη του ΕΦΕΠΑΕ και της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων,  κ. Αϊβαλής Βασίλης, Αναπληρωτής διευθυντής της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων, κ. Πετροπούλου Διευθύντρια του Ε.Φ.Ε.Π.Α.Ε.,  κ. Τσούκα και κ. Τσακαλογιάννη της Διαχειριστικής Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων παρουσίασαν αναλυτικά όλα τα νέα προγράμματα:

-Ολοκληρωμένη Παρέμβαση για τη στήριξη της Γυναικείας Απασχόλησης Μέσω Ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας

-Ενίσχυση Μικρομεσαίων Επιχειρήσεων που δραστηριοποιούνται στους τομείς Μεταποίησης, Τουρισμού, Εμπορίου –Υπηρεσιών

Μετά την παρουσίαση των προγραμμάτων οι ομιλητές απάντησαν σε ερωτήσεις των παρισταμένων και έδωσαν διευκρινίσεις στις απορίες τους.

Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, λαμβάνοντας υπόψη το μεγάλο αριθμό ενδιαφερομένων που δεν κατέστη δυνατό να παρακολουθήσουν την εκδήλωση, λόγω έλλειψης περισσότερου χώρου, προσανατολίζεται στην διοργάνωσή της εκ νέου εντός του Μαρτίου.

 

ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΝΕΩΝ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΠΑ

Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 6.30 μ.μ.

ΤΥΡΟΣ

 

Δεδομένου ότι τα νέα προγράμματα του ΕΣΠΑ προσελκύουν το ενδιαφέρον μεγάλου κοινού σε όλη την Αρκαδία, τόσο υφιστάμενων επιχειρήσεων όσο και νέων υποψηφίων επιχειρηματιών, το Επιμελητήριο Αρκαδίας ξεκινάει μία εκστρατεία ενημέρωσης σε όλη την Αρκαδία, προκειμένου να μπορέσουν να ενημερωθούν όλοι ενδιαφερόμενοι.

Τη Δευτέρα 25 Φεβρουαρίου και ώρα 6.00 μ.μ. πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα του Εμπορικού Συλλόγου Τυρού παρουσίαση των προγραμμάτων «Ενίσχυση Μ.Μ.Ε στο πλαίσιο του ΕΣΠΑ» και «Ολοκληρωμένη παρέμβαση για την στήριξης της Γυναικείας Απασχόλησης μέσω ενίσχυσης της Επιχειρηματικότητας».

Την παρουσίαση πραγματοποίησε ο διευθυντής της Εταιρείας Ανάπτυξης Πελοποννήσου «Αγαπήνωρ» κ. Νίκος Μεγρέμης.

Η ανταπόκριση του κόσμου και στον Τυρό ήταν πραγματικά εντυπωσιακή και οι παριστάμενοι είχαν τη δυνατότητα να ενημερωθούν και να θέσουν τις ερωτήσεις τους τόσο για τα συγκεκριμένα προγράμματα, όσο και για τα προγράμματα του ΟΠΑΑΧ που αφορούν στην περιοχή τους.

Την επόμενη εβδομάδα θα ακολουθήσουν δύο νέες ημερίδες ενημέρωσης για τα προγράμματα, την Δευτέρα 4 Μαρτίου στο Λεβίδι και την Τετάρτη 6 Μαρτίου στο Άστρος. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προγραμματισμένες ημερίδες καθώς και για την καλύτερη ενημέρωσή σας σχετικά με το αν η επιχείρησή σας εντάσσεται ή όχι στα νέα προγράμματα επισκεφθείτε την ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη