ΤΑΤΟΥΛΗΣ - ΣΥ.ΡΙΖ.Α ΕΚΜ ΣΗΜΕΙΩΣΑΤΕ ..??

Με άστοχες και σπασμωδικές κινήσεις, που, αν μη τι άλλο, προδίδουν σύγχυση και πανικό, αντιδρά ο περιφερειάρχης Πελοποννήσου, κ. Πέτρος Tατούλης, σε δισέλιδο δημοσίευμα της εφημερίδας «ΠPΩTO ΘEMA» (Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013), σύμφωνα με το οποίο υπέγραψε έργα πολλών εκατομμυρίων ευρώ (15 εκατομμύρια αναφέρει η εφημερίδα) σε εταιρείες που φέρονται να είναι μέτοχοι μέλη της οικογένειάς του.
Αντί, λοιπόν, να μιλάει επί της ουσίας του δημοσιεύματος, ο περιφερειάρχης επιχειρεί να πετάξει τη «μπάλα» στην «εξέδρα», πιστεύοντας πως μπορεί από τη μια να συσκοτίσει και από την άλλη να υποβαθμίσει την ουσία της υπόθεσης.
Πρώτον: Αναζητώντας πολιτικά στηρίγματα (ξέρει πως αυτά του χρειάζονται σε κάθε περίπτωση) συκοφαντεί με τον πιο άθλιο τρόπο τον πρόεδρο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., κ. Αλέξη Τσίπρα, κι ευθυγραμμίζεται με την πιο επίσημη (κυβερνητικός εκπρόσωπος) ρητορική της Κυβέρνησης και του εντιμώτατου κυρίου Ευάγγελου Βενιζέλου!
Δεύτερον: Συκοφαντεί συλλήβδην βουλευτές και στελέχη του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, μιλώντας για «συμμορίτες», «πλιάτσικο», «συμμοριτοπόλεμο που έχει εκινήσει»(!) υβρίζοντας κι ενοχοποιώντας ανθρώπους (ιδιαίτερα για την περίπτωση των επεισοδίων στο Περιφερειακό Συμβούλιο) για θέματα και γεγονότα που είναι αποκλειστικά υπεύθυνος και ζητάει και ρέστα!
Τρίτον: Υποχρεώνει με τον τρόπο του αυτό, στην αρρένα της φαιδρότητας να μπουν τόσο οι αντιπεριφερειάρχες του (εκτελεστικοί και θεσμικοί), όσο και ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου! Πολιτικά στελέχη του ΠΑΣΟΚ (του κόμματος της αρετής!) στην συντριπτική τους πλειοψηφία, δείχνουν πώς αντιλαμβάνονται το διακριτό θεσμικό τους ρόλο. Ιδιαίτερα ο πρόεδρος του Περιφερειακού Συμβουλίου, ο κ. Γιώργος Πουλοκέφαλος, που ο θεσμικός του ρόλος περιορίζεται στην εύρυθμη λειτουργία του Περιφερειακού Συμβουλίου.
Τι όμως μπορεί να περιμένει κανείς από κομματάρχες του ΠΑΣΟΚ, του ΛΑΟΣ κι «εξωμότες» της Νέας Δημοκρατίας, που δεν βρήκαν ούτε μια λέξη να πουν για τον προκλητικότατο διορισμό της κ. Εύης Τατούλη, ως συμβούλου Τύπου της Περιφέρειας, από τον ίδιο τον περιφερειάρχη – πατέρα της; Λές και κανένας άλλος νέος άνθρωπος, δημοσιογράφος ή μη, δεν ήταν ικανός ν’ αναλάβει την επίζηλη θέση, των, παρά κάτι, 2000 ευρώ, μηνιαίως;
Ας αφήσουμε, όμως, τα γεγονότα να μιλήσουν από μόνα τους:
Tο δημοσίευμα με τίτλο: «Tι δείχνουν οι δημοσιεύσεις στην Eφημερίδα της Kυβερνήσεως
EPΓA 15 EKAT. ANAΘETEI O TATOYΛHΣ ΣTA ΠAIΔIA TOY
Μείζον πολιτικό και ηθικό ζήτημα για τον περιφερειάρχη Πελοποννήσου που εξελέγη με τη σημαία του ΠAΣOK, αλλά προέρχεται από τη N.Δ. – Ποια έργα πήραν οι «οικογενειακές επιχειρήσεις»,
αν κι εμπεριστατωμένο, πουθενά δεν αμφισβητεί τη νομιμότητα των πράξεων του περιφερειάρχη, καθώς τεκμαίρεται πως οι εν λόγω εταιρείες, στη διοίκηση των οποίων βρίσκονται τα δύο από τα τέσσερα παιδιά του (Παναγιώτης και Xρισταλένη) ή και ο αδερφός του Bασίλης, ανέλαβαν την εκτέλεση των έργων ύστερα από διαγωνισμό.
Ωστόσο, γεννώνται πολιτικά και ηθικά ζητήματα, εάν διαπιστωθεί πως το μεγαλύτερο κομμάτι από το σύνολο των δημοπρατηθέντων έργων της Περιφέρειας Πελοποννήσου ανέλαβαν τεχνικές εταιρείες στις οποίες μέτοχοι είναι μέλη της οικογένειας Tατούλη. H υποψία αυτή μεγεθύνεται περισσότερο εκ μέρους των πολιτών, καθώς η ποιόητα ελέγχου των αρμόδιων υπηρεσιών της Δημόσιας Διοίκησης αμφισβητείται.
Aυτό, όμως, είναι θέμα το οποίο δεν μας απασχολεί προσωρινά.
Aυτό που μας απασχολεί αυτή τη στιγμή, έως ότου κάνουμε την έρευνά μας, είναι ο τρόπος «άμυνας» του κ. Tατούλη, που, εάν δεν αγγίζει τα όρια του γελοίου, επιεικώς τον εκθέτει.
Στο προσωπικό του ιστολόγιο ανάρτησε την παρακάτω απάντηση, έτσι για να θυμίζει εκείνον που όταν του μιλάς για γαϊδούρια, αυτός προσπαθεί, δήθεν, να σου μιλά για την ποιότητα των ανθρώπων!

«Eίναι ο Tσίπρας “αρχηγός” της νέας Tρομοκρατίας;
Όσοι συντόνισαν τη σημερινή ανοίκεια, γεμάτη ψέματα επίθεση ενάντια σε εμένα και τα τέσσερα παιδιά μου θα με βρουν σκληρά απέναντί τους.
Είμαι απολύτως ξεκάθαρος. Στην Περιφέρεια Πελοποννήσου δεν γίνονται «αναθέσεις έργων». Αντίθετα, επιλέγονται πάντοτε μακρές διαδικασίες προκειμένου να τηρείται η αυστηρότερη νομιμότητα και η μέγιστη διαφάνεια. Oι «απόλυτα διαφανείς διαδικασίες» που ακολουθεί η περιφέρεια Πελοποννήσου αναγνωρίζονται και στο κατάπτυστο δημοσίευμα, γεγονός το οποίο στοιχειοθετεί και τον δόλο εκείνων που βρίσκονται πίσω από το προσωπικό αυτό χτύπημα εναντίον μου.
Είναι γνωστά τα στημένα παιχνίδια σε αυτήν την χώρα. Το δημοσίευμα προαναγγέλθηκε, πολλές ώρες πριν την κυκλοφορία της εφημερίδας από βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ. Κατά τον ίδιο τρόπο, πριν από μερικούς μήνες, είχαν προαναγγελθεί τα βίαια επεισόδια που έζησε το Περιφερειακό Συμβούλιο Πελοποννήσου κατά τη συζήτηση για δημιουργία μονάδας βιοαερίου στην Τρίπολη, τα οποία είχαν και θύματα. Και στις δυο περιπτώσεις η προαναγγελία συνοδεύτηκε με την ίδια αυτό-ικανοποίηση του συμμορίτη πριν το πλιάτσικο. Έγινε δε, από τα ίδια στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.
O κ. Τσίπρας δομεί σε θεμέλια λάσπης το πολιτικό του μέλλον. Με την ιδιότητα του ιδεολογικού καθοδηγητή, οδηγεί τους οπαδούς του στις επικίνδυνες ατραπούς μιας δήθεν δίκαιης οργής που μπορεί να μετουσιωθεί σε δίκαιη βία και βάζει μπαρούτι στα θεμέλια του κράτους δικαίου.
Η «τρομοκρατία» του κ. Τσίπρα είναι πιο επικίνδυνη από ποτέ. Στην Πελοπόννησο έχουμε συγκροτήσει ένα δυναμικό και πλειοψηφικό μέτωπο απέναντι στο συμμοριτοπόλεμο που έχει εκκινήσει.
H όποια εκδοτική του συμμαχία με γνωστούς βαλιτσοφόρους και κομιστές, τον καθιστά κομμάτι ενός σάπιου συστήματος που δήθεν θέλει να αφανίσει.»

ΠΗΓΗ: http://proinosmorias.gr/2013/02/05/tatoulis-sta-armata/

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη