Ο ΜΑΝΤΙΝΕΙΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΣΤΗΝ ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΠΝΕΥΜΑΤΙΚΟΥ ΤΟΥ ΤΕΚΝΟΥ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΙΟΥ ΙΕΡΙΣΣΟΥ ΘΕΟΚΛΗΤΟΥ ΣΤΗΝ ΑΡΝΑΙΑ‏

Ο Αρκάς Μητροπολίτης Ιερισσού Αρδαμερίου και Αγίου Όρους κ. κ. Θεόκλητος εόρτασε με κάθε λαμπρότητα την ονομαστική του εορτή ως Επίσκοπος, τιμώντας την μνήμη του προστάτου Αγίου Μάρτυρος Θεοκλήτου.
Πλειάδα Αρχιερέων και Ιερέων βρέθηκαν στην έδρα της Μητροπόλεως Ιερισσού την Αρναία και συμετείχαν στις λατρευτικές εκδηλώσεις προς τιμή του Αγίου, στον Μητροπολιτικό Ιερό Ναό Αγ. Στεφάνου Αρναίας.
Ο γέροντας του και Ποιμενάρχης μας Σεβ. Μητροπολίτης Μαντινείας και Κυνουρίας κ. κ. ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, παρευρέθηκε στην εορτή του νέου Μητροπολίτου Ιερρισσού κ. Θεοκλήτου, δίδοντας τις Αρχιερατικές Ευχές και Ευλογίες του στο πνευματικό του παιδί, ευχόμενος έτη πολλά, καλύκαρπα και πολύκαρπα.
Πλησίον του Μητροπολίτου Ιερισσού βρέθηκε και ο Αρκάς Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος. Συνόδευσαν το Σεβ. Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας από την Τρίπολη, οι συνεργάτες των γραφείων της Ιεράς Μητροπόλεως, ο εορτάζων Πρωτοσύγγελος π. Θεόκλητος Ντούλιας, ο Ιεροκύρυκας της Μητροπόλεως π. Ιουστίνος Τσαγγούρης, ο Προϊστάμενος του Μητροπολιτικού Ιερού Ναού Αγίου Βασιλείου Τριπόλεως π. Ιωαννης Σουρλίγγας, ο Προϊστάμενος του Ιερού Ναού Αγ. Ραφαήλ Τριπόλεως π. Ιωάννης Τσίτουρας.
Την παραμονή της εορτής του Μητροπολίτη Ιερισσσού, στην Αρναία βρέθηκαν εκδρομείς από την Τρίπολη να ευχηθούν στον συμπατριωτη Ιεράρχη.
Ιερείς, Μοναστηκές Αδελφότητες, Άρχοντες και Πλήθος κόσμου, σειμετείχαν με κατάνυξη στην τέλεση της Θείας Λειτουργίας δίδοντας τις δέουσες ευχές στον εορτάζοντα Μητροπολίτη.
Στην Τρίπολη ο έχων την ονομαστική του εορτή Πρωτοσύγγελος μας, π. Θεόκλητος Ντούλιας, τέλεσε Ιερά Αγρυπνία στον Ενοριακό Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Τριπόλεως παρουσία πλήθους Ιερέων και ευσεβών Χριστιανών.
Ευχόμεθα στους έχοντας την Ονομαστική τους Εορτή, έτη πολλά, Ευλογημένα, και καλό παράδεισο.




+ Ιερεύς Ιωάννης Σουρλίγγας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη