ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ ΙΑΤΡΕΙΟ ΞΕΚΙΝΑΕΙ Η ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΟΥ

Στο "ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ" μίλησε η κ. Εικοσιδέκα για τη λειτουργία του Κοινωνικού Ιατρείου. Μίλησε για τα πάντα: Για το πότε θα ξεκινήσει, τι χρειάζεται για να πάρεις την κάρτα του, το προσωπικό αλλά και το πόσοι έχουν κάνει αιτήσεις. Ακόμα είπε για το που βρέθηκε ο εξοπλισμός αλλά και για το τι προσφέρει το Κοινωνικό Ιατρείο:

 ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΤΕ ΘΑ ΛΕΙΤΟΥΡΓΗΣΕΙ ΚΑΙ ΤΙ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙΣ ΚΑΡΤΑ
"Βρισκόμαστε στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσουμε ότι είμαστε έτοιμοι και ότι θα ξεκινήσει τη λειτουργία του το Κοινωνικό Ιατρείο μπορεί από την επόμενη εβδομάδα, από Δευτέρα.  Εκείνο το οποίο θέλω να πω και να ενημερώσω τους συμπολίτες μας είναι το εξής: Πρέπει να έρθουν στο τμήμα της Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου να πάρουν μια αίτηση και τι παραστατικά χρειάζονται,  και να τα προσκομίσουν στο τμήμα για να εκδόσουμε  μια κάρτα με την οποία θα έχουν πρόσβαση στο Κοιν. Ιατρείο. Τα παραστατικά τα οποία θα χρειαστούν εκτός από την αίτηση είναι  ένα εκκαθαριστικό της εφορίας, την ταυτοτητά τους, πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης και μια βεβαίωση ότι δεν είναι ασφαλισμένοι σε κανένα φορέα"

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ: "Περίπου 20 ιατροί διαφόρων ειδικοτήτων, φυσιοθεραπευτές, νοσηλευτές, του Ερυθρού Σταυρού άτομα που προσφέρουν υπηρεσίες και απλός κόσμος ο οποίος επιθυμεί να προσφέρει οπουδήποτε τις υπηρεσίες του, γιατί δε χρειάζεται μόνο επιστημονικό προσωπικό, θέλουμε και βοηθητικό προσωπικό, και διοικητικό  προσωπικό και είμαστε καλυμμένοι σε όλα αυτά"

ΕΡΩΤΗΣΗ ΠΟΣΟΙ ΕΧΟΥΝ ΚΑΝΕΙ ΑΙΤΗΣΗ:
"Αυτή τη στιγμή έχουμε γύρω στις 10 αιτήσεις που έχουν κάνει  συμπολίτες μας για το Κοινωνικό Ιατρείο, βέβαια ο κόσμος δεν είχε ενημερωθεί και αυτό το σκοπό έχει η σημερινή συνέντευξη να ενημερωθεί και να έρθει στο Δήμο μας να πάρει την αιτησή του να την υποβάλλει και ξεκινάμε τη λειτουργία."

ΕΡΩΤΗΣΗ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ:
"ήρθαμε σε επαφή  με διαφόρους φορείς μήπως μπορέσουν και μας εξυπηρετήσουν από εξοπλισμό. Εκεί που βρήκαμε ανταπόκριση ήταν από το Διοικητή της Αθμιας Υγειονομικής Περιφέρειας Αθηνών τον κ. Βασιλή Κοτζαμάνη ο οποίος ενήργησε και ήρθε σε επαφή  με κάποια εταιρεία η οποία μας προσέφερε τον μισό εξοπλισμό. Τα υπόλοιπα κάναμε μια συμφωνία με το Διοικητικό συμβούλιο του Πητερ Ορφανος και μας έδωσε τον υπόλοιπο εξοπλισμό ούτως ώστε να είμαστε πανέτοιμοι για να λειτουργήσει το ιατρείο."

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΙ ΠΡΟΣΦΕΡΕΙ ΚΟΙΝ . ΙΑΤΡΕΙΟ:
" Καταρχάς πρέπει να πούμε το κοινωνικό ιατρείο απευθύνεται σε άπορους και ανασφάλιστους συμπολίτες μας, αυτοί δηλαδή που δεν έχουν μια πρόσβαση στο ΕΣΥ. Αυτοί που δεν έχουν βιβλιάριο ή είχαν και έχουν χάσει την εργασία τους και δεν έχουν πρόσβαση στο ΕΣΥ. Θα προσφέρει Αθμια κοινωνική περίθαλψη, θα έρχονται στο Κοινωνικό Ιατρείο , θα εξετάζονται από τον ιατρό, δεν μπορεί ο ιατρός να κάνει συνταγογράφηση ηλεκτρονική , θα τους γράφει μια χειρόγραφη συνταγή και από κει και πέρα σκοπός μας είναι στο μέλλον να κάνουμε και ένα κοινωνικό φαρμακείο , να συνεργαστούμε με το φαρμακευτικό σύλλογο ή να δουμε πως αλλιώς θα το ρυθμίσουμε αυτό και να πηγαίνουν με τη συνταγή αυτή να παραλαμβάνουν το φαρμακό τους ή αν έχουμε το κοινωνικό φαρμακείο του Δήμου μας, ο γιατρός να τους δίνει και το φάρμακο επι τόπου. Σε περιπτώσεις που είναι κάτι σοβαρό οπωσδήποτε θα πηγαίνει στο νοσοκομείο."






 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη