ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΙΔΙΟΚΤΗΤΩΝ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑΤΩΝ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ


Ιδιοκτήτες καταστημάτων

υγειονομικού ενδιαφέροντος

επί της Πλατείας Πετρινού

 

Προς

Επιμελητήριο Αρκαδίας                                           Τρίπολη 24 Ιανουαρίου 2013

Αξιότιμοι κύριοι,

 

    Σε συνέχεια της από 23-11-2013 επιστολής σας προς τον Δήμο Τρίπολης, η οποία αφορά σε προτάσεις για την θέσπιση κανόνων λειτουργίας για την πλατεία Πετρινού όπου εδρεύουν και τα καταστήματα μας, θα θέλαμε να τοποθετηθούμε και εμείς με την σειρά μας επί του θέματος και να σας τονίσουμε τα εξής:

    Σύσσωμοι, σαν επαγγελματίες του κλάδου της εστίασης αλλά και σαν πολίτες,  επιθυμούμε η πλατεία στην οποία δραστηριοποιούμαστε να γίνει και να παραμείνει σαν ένας τόπος όπου θα αποτελεί  κόσμημα για την πόλη μας. Η εκτίμηση μας είναι ότι για να υλοποιηθεί αυτή η επιθυμία, θα πρέπει να θεσπιστούν κανόνες οι οποίοι θα εξυπηρετούν και τα καταστήματα μας αλλά και όλους τους συμπολίτες μας.

  Έτσι λοιπόν διατηρώντας πάγιες αυτές τις θέσεις, χαιρετίζουμε την επιστολή σας προς τον Δήμο Τρίπολης και την υποστηρίζουμε ως προς όλες τις προτάσεις που κάνατε.Θέλουμε όμως  να λάβετε υπ΄όψιν σας και μία σημαντική διαφοροποίηση μας, η οποία αφορά στην ανάπτυξη των τραπεζοκαθισμάτων.

  Έχοντας αποκτήσει μια εμπειρία κατά την διάρκεια της λειτουργίας μας στην πλατεία Πετρινού μετά την ανάπλαση της, θα θέλαμε να προτείνουμε τα τραπεζοκαθίσματα των καταστημάτων εστίασης να αναπτύσονται στον εξωτερικό χώρο σύμφωνα με την παλιά κανονιστική του Δήμου. Αυτή όριζε να υπάρχει  μία σειρά τραπέζια στην πρόσοψη του κάθε καταστήματος, κατόπιν να μεσολαβεί διάδρομος για την διέλευση των πεζών και μετέπειτα να παραχωρείται o υπόλοιπος χώρος που θα μας υποδειχθεί από την τεχνική υπηρεσία του Δήμου για την τοποθέτηση των υπολοίπων τραπεζοκαθισμάτων.Εκτίμηση μας είναι ότι με αυτή την διάταξη θα βρεθεί η κοινή συνισταμένη η οποία αφενώς μεν θα εξυπηρετήσει όλα τα καταστήματα πέριξ της πλατείας , αφετέρου δε θα δημιουργήσει σωστούς και σαφείς διάδρομους προσπέλασης των πολιτών προς τις εισόδους των πολυκατοικιών, των γραφείων, φροντιστηρίων αλλά και των υπολοίπων καταστημάτων και θα δίνει άπλετο χώρο για τους πεζούς.

  Σας παρακαλούμε λοιπόν να υποστηρίξετε σε αυτή την κατεύθυνση την πρόταση μας  και  να κάνετε μια νέα, τροποποιημένη γνωμοδοτική εισήγηση στον δήμο μας, η οποία θα συμπορεύεται με την θέση μας.

   Επιπλέον θα θέλαμε να σας ενημερώσουμε ότι για άγνωστες σε εμάς αιτίες, η κατάρτιση της νέας κανονιστικής που έχει εξαγγείλει ο Δήμος Τρίπολης εδώ και πολύ καιρό κωλυσιεργεί αφάνταστα.Αυτό έχει σαν  αποτέλεσμα οι επιχειρήσεις μας να λειτουργούν με πλήρη αβεβαιότητα και ουδείς εκ των επιχειρηματιών γνωρίζει εμπεριστατωμένα τι μέλει γενέσθαι, έτσι ώστε να προσαρμόσει αναλόγως τα επιχειρηματικά του σχέδια.

Θα επιθυμούσαμε λοιπόν να παρέμβετε ΑΜΕΣΑ και να ζητήσετε παράλληλα με τα υπόλοιπα αιτήματα την επίσπευση αυτής της διαδικασίας κατάρτισης της νέας κανονιστικής, η οποία θεωρούμε ότι θα είναι και ο θεμέλιος λίθος για την εύρυθμη, ξεκάθαρη και νόμιμη λειτουργία ΟΛΩΝ των επιχειρήσεων πάσης φύσεως.

 Τέλος θα θέλαμε να σας εκφράσουμε τις θερμές ευχαριστίες μας,  για την γενικότερη υποστήριξη που   παρέχετε σε εμάς, τα μέλης σας, ως θεσμικό όργανο με δυναμική παρουσία και δράση στα επιχειρηματικά δρώμενα της περιφέρειας μας.

Παραμένουμε πάντα στην διάθεση σας για οποιαδήποτε συνεργασία επί του θέματος.

    

 
 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη