Άνοιγμα στη Σκανδιναβική αγορά η συνεργασία της Περιφέρειας Πελοποννήσου με την Περιφέρεια του Όσλο‏


 



Ιδιαίτερα εντυπωσιασμένη από τη ´´Μυθική Πελοπόννησο´´ δήλωσε η Περιφερειάρχης του Όσλο και Άκερσχας κα Valgerd Svarstad Haugland κατά την συνάντηση της με τον Περιφερειάρχη Πελοποννήσου κ. Πέτρο Τατούλη στο Όσλο την Τετάρτη 28 Φεβρουαρίου 2013.

Παλαιοί γνώριμοι οι δύο Περιφερειάρχες από τη θητεία τους ως Υπουργοί Πολιτισμού των χωρών τους, μετά την πρότερη συνεργασία τους, έρχονται τώρα να ξεκινήσουν μια νέα συνεργασία.

Κατά την συνάντηση τους ο κ. Τατούλης παρουσίασε τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της Πελοποννήσου ως διεθνή προορισμό και πρότεινε στην ομόλογο του την απευθείας συνεργασία των δυο περιφερειών.

Ο Περιφερειάρχης έθεσε επίσης και το θέμα της επέκτασης της συνεργασίας και με άλλες περιφέρειες δημιουργώντας με τον τρόπο αυτό δίκτυο περιφερειών ευνοώντας τις στοχευμένες και αποδοτικές συνέργειες.

Η Περιφερειάρχης του Όσλο βρήκε εξαιρετική την πρόταση του κ. Τατούλη και συμφώνησε  για τη δημιουργία ατζέντας θεμάτων που θα αποτελέσουν τη βάση της συνεργασίας αυτής.

Συμφώνησαν επίσης οι δύο Περιφερειάρχες στην τουριστική συνεργασία των δυο περιφερειών μέσω της προώθησης, συγκεκριμένα, του οικογενειακού τουρισμού, της παραθεριστικές κατοικίας και του σχολικού τουρισμού.

Στο πλαίσιο αυτό συμφωνήθηκε η δημιουργία από την περιφέρεια Πελοποννήσου μιας εκδήλωσης το Σεπτέμβριο αφιερωμένης σε Πελοποννησιακά προϊόντα και γεύσεις στην πρωτεύουσα της Νορβηγίας, το Όσλο.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο πρέσβης της Ελλάδας στη Νορβηγία κ. Αντώνης Βλαβιανός, ο οποίος δήλωσε απόλυτα ικανοποιημένος από την συνάντηση του με τον Περιφερειάρχη με τον οποίο συζήτησε εκτενώς την προώθηση του τουριστικού προϊόντος της Πελοποννήσου στη Νορβηγία, αλλά και γενικότερα ζητήματα αναπτυξιακού χαρακτήρα, και δήλωσε την απόλυτη στήριξη του στην πρωτοβουλία της Περιφέρειας Πελοποννήσου.

Ο Περιφερειάρχης Πελοποννήσου δήλωσε επίσης ότι «μετά τη Νορβηγία θα επεκτείνουμε τη συνεργασία της Περιφέρειας με την Ισλανδία, με απώτερο στόχο να επιτύχουμε την ανάπτυξη συνεργειών και την προώθηση του τουριστικού μας προϊόντος στο σύνολο των Σκανδιναβικών χωρών».

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη