Συνεντευξη του Ιφικρατη Αμυρα του κινηματος Εθνεγερσια


1. ΚΥΡΙΕ ΑΜΥΡΑ, ΟΛΟΙ ΠΛΕΟΝ ΕΧΟΥΜΕ ΔΕΙ Κ ΕΧΟΥΜΕ ΜΑΘΕΙ ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΟΣΕΣ ΟΜΙΛΙΕΣ ΣΑΣ, ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΟΨΕΙΣ ΣΑΣ ΠΕΡΙ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ Κ ΕΘΝΙΚΟΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΤΙΚΟΥ ΑΓΩΝΟΣ. ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΤΟΝ ΤΡΟΠΟ. ΠΩΣ ΘΑ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΕΤΕ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ, ΕΣΤΩ ΜΙΑ ΣΗΜΑΝΤΙΚΗ ΜΕΡΙΔΑ ΤΟΥ, ΠΟΥ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΗ ΜΑΓΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΟΥΝ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΕΠΕΙΔΗ ΠΑΝΤΑ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΑΠΟ ΛΙΓΟΥΣ ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ.
ΤΙ ΣΧΕΔΙΑ ΕΧΕΤΕ;;;ΤΙ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΑΜΕΣΑ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΩΣΤΕ ΝΑ ΠΛΗΓΕΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΞΕΝΗΣ ΚΑΤΟΧΗΣ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΕΙ ΔΕΚΑΕΤΙΕΣ Κ ΟΧΙ ΜΟΝΟ 3 ΧΡΟΝΙΑ;; ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΑ ΝΟΥ ΑΜΕΣΑ ΚΑΠΟΙΕΣ ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΕΣ ΚΙΝΗΣΕΙΣ;;ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΣΕΛΙΔΑ ΜΑΣ ΣΤΟΥΣ ΑΝΑΓΝΩΣΤΕΣ ΚΑΤΙ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ;;;;

Κατ’ αρχήν σας ευχαριστώ που δίνετε βήμα στις πολικές μου θέσεις.

Για να ανατραπεί το καθεστώς κατοχής υπάρχουν συγκεκριμένα στάδια και ενέργειες που πρέπει να πράξει ο Λαός μας. Πρώτον να εγκαταλείψει όλα τα κατοχικά πολιτικά σχήματα, και να στραφεί εναντίον τους καθότι αποτελούν εχθρούς του Έθνους. Δεύτερον, να ετοιμαστεί για την διεξαγωγή μαζικής πολιτικής απεργίας διαρκείας, με κεντρικό αίτημα την ανατροπή της κατοχικής κυβερνήσεως. Τρίτον, να αυτοανακηρυχθούν όλες οι λαϊκές συνελεύσεις πρώτα σε Εκκλησίες του Δήμου και ύστερα σε επαναστατικές επιτροπές με εκτελεστική, δικαστική, και νομοθετική εξουσία. Τέταρτον, παύση πληρωμών προς το κατοχικό καθεστώς. Πέμπτον, άμεση ανάληψη των χρημάτων από τις τράπεζες, και τύπωμα εθνικού χαρτονομίσματος υπό συνθήκες ξένης κατοχής. Έκτον, οργάνωση πολιτοφυλακών για την αυτοάμυνα των πολιτών, ειδικώς τώρα που ετοιμάζεται η κατοχική κυβέρνηση να τους κατάσχει τα ακίνητα και να τους πετάξει στον δρόμο. Έβδομον, δημιουργία διαδικτυακών σχολείων όπου θα διδάσκουν Έλληνες πατριώτες ιστορία, πατριδογνωσία, δημόσια οικονομία, και άλλα επωφελή μαθήματα. Χρειαζόμαστε καθημερινά διαδικτυακά αντικατοχικά δελτία ειδήσεων.

2. ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΝΟΜΙΣΜΑ. ΠΩΣ ΠΙΣΤΕΥΕΤΕ ΟΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ Η ΕΚΤΥΠΩΣΗ ΕΘΝΙΚΟΥ ΝΟΜΙΣΜΑΤΟΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΕΙΝΑΙ ΜΕΣΟ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΕΝΑ ΚΡΑΤΟΣ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ;; ΠΟΥ ΘΑ ΑΠΕΥΘΥΝΘΕΙΤΕ; ΕΧΕΤΕ ΚΑΤΙ ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΠΑΡΑΛΛΗΛΗ ΚΥΚΛΟΦΟΡΙΑ ΤΟΥ ΕΝΤΟΣ ΤΟΥ ΚΑΤΟΧΙΚΟΥ ΑΥΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ;;

Η εκτύπωση εθνικού χαρτονομίσματος υπό συνθήκες κατοχής μπορεί να γίνει ως εξής. Να συσταθεί μία εταιρεία με υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα για να γίνεται η διανομή ρευστού και το άνοιγμα λογαριασμών. Η εκτύπωση να πραγματοποιηθεί από ιδιώτες Έλληνες χαράκτες και λιθογράφους. Η αποδοχή του νομίσματος μπορεί να γίνει άμεσα από δήμους και εμπορικά δίκτυα. Το ευρώ είναι άφαντο, οπότε υπάρχει σοβαρό οικονομικό κίνητρο για να δίνει αποδεκτό το εθνικό νόμισμα. Στην αρχή θα χρειαστεί πολιτική στήριξη και καθημερινή γνωστοποίηση ώστε ο Λαός να εμπιστευθεί το εθνικό νόμισμα, αλλά μετά θα διαδοθεί τάχιστα σε όλα τα στρώματα της κοινωνίας. Θα χρειαστεί στην αρχή ένα μικρό κεφάλαιο και εκτυπωτικά έξοδα διότι το χαρτονόμισμα πρέπει να είναι καλής ποιότητος.
Αν δεν βρούμε τεχνικούς και εταιρεία να μας τυπώσει χαρτονόμισμα, μπορεί να κυκλοφορήσει άμεσα ένα ταμειακό γραμμάτιο ως μέσον συναλλαγής του οποίου το αντίκρυσμα να εγγυάται μία Επαναστατική Συντακτική Εθνοσυνέλευση. Είναι περισσότερο ζήτημα πολιτικής οργανώσεως των Ελλήνων παρά τεχνικό πρόβλημα.

3. ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΟ ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΘΝΕΓΕΡΣΙΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ ΟΠΑΔΟΙ ΣΑΣ ΠΟΥ ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΝ Κ ΕΝΙΣΧΥΟΥΝ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΚΟΠΟ;;
Ναι, υπάρχουν οπαδοί μας στην Τρίπολη. Μεταξύ αυτών ο κύριος Στέφανος

Ζουριδάκης πολύ καλός συνεργάτης κ αγωνιστής για την προσπάθεια του εθνικοαπελευθερωτικού αγώνος.

Ενισχύει σημαντικά την πολιτική κ οργανωτική μας δράση στο νομό αρκαδίας.


4. ΕΧΕΤΕ ΝΑ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΟΣΑ ΓΝΩΡΙΖΕΤΕ, ΝΑ ΞΕΚΙΝΗΣΕΙ ΚΑΠΟΙΕΣ ΕΝΕΡΓΕΙΕΣ ΩΣΤΕ ΝΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΕΙ ΑΥΤΗ Η ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗ ΧΟΥΝΤΑ ΠΟΥ ΕΧΟΥΜΕ ΣΤΟ ΣΒΕΡΚΟ ΜΑΣ; ΚΑΙ ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΙΤΙΑ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΝΑ ΑΥΤΟΚΤΟΝΕΙ;
Η Πελοπόννησος και ειδικώς η Τρίπολη πρέπει να αποτελέσει επαναστατικό ορμητήριο όπως είχε γίνει και πριν 190 χρόνια στην Μεγάλη Εθνεγερσία. Θα μπορούσε στην πόλη σας για ιστορικούς και συναισθηματικούς λόγους να ξεκινήσει τις εργασίες της η Επαναστατική Συντακτική Εθνοσυνέλευση, όπου θα δηλώσουμε δημοσίως ότι δεν αναγνωρίζουμε τους νόμους της κατοχικής κοινοβουλευτικής χούντας, και προχωρούμε στην σύνταξη νέου Συντάγματος.
Αν διαδοθεί αυτή η είδηση, θα συρρέουν από όλη την Ελλάδα εκπρόσωποι λαϊκών συνελεύσεων για την έναρξη των εργασιών. Οι αγρότες, οι άνεργοι, και οι εργαζόμενοι θα κληθούν να αποτελέσουν την Εθνική Φρουρά της Συντακτικής Εθνοσυνελεύσεως.



5. ΣΤΟ ΙΣΤΟΛΟΓΙΟ ΣΑΣ ΜΙΛΑΤΕ ΓΙΑ ΕΘΝΙΚΟ ΛΗΞΙΑΡΧΕΙΟ.
Η κατοχική κυβέρνηση δίνοντας αστυνομικές ταυτότητες στους λαθροεποίκους προσπαθεί να δημιουργήσει μία χώρα μιγάδων. Έχουμε ιερά υποχρέωση να διατηρήσουμε την Ελληνική βιολογική και πολιτιστική μας ιδιαιτερότητα. Και αυτό θα πραγματοποιηθεί διαχωριζόμενοι από τους λαθροεποίκους. Μπορούμε εύκολα να τυπώσουμε πλαστικοποιημένες ταυτότητες με την εθνική και γενεαλογική μας καταγωγή, οι οποίες θα δίδωνται μόνον σε Έλληνες. Θα χρειαστεί όλοι οι πατριωτικοί σύλλογοι να αναλάβουν αυτό το φορτίο διότι πιά δεν υπάρχει ούτε κράτος, ούτε διοίκηση. Κάθε μέρα που περνά οι πατριωτικοί πολιτικοί και κοινωνικοί φορείς πρέπει να αναλαμβάνουν περισσότερα διοικητικά καθήκοντα. Ένα εξ αυτών είναι η δημιουργία ξεχωριστού ληξιαρχείου για να διαχωριστούμε από τους ελληνοποιημένους αλλοφύλους εισβολείς.

6. ΜΙΛΑΤΕ ΣΥΧΝΑ ΓΙΑ ΕΓΚΛΗΜΑΤΑ ΤΟΥ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΣΜΟΥ ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ. ΠΩΣ ΑΠΟΔΕΙΚΝΥΟΝΤΑΙ ΑΥΤΑ ΜΙΑΣ Κ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΥΤΑ ΔΕΝ ΤΑ ΕΙΧΑΜΕ ΜΑΘΕΙ ΠΟΤΕ.


Ο ευκολότερος τρόπος είναι δια της μελέτης των λεγομένων πατερικών κειμένων. Οι ύβρεις και το μίσος κατά του Ελληνισμού ουδέποτε εκρύβησαν από τα χριστιανικά πατερικά κείμενα. Απλώς ο περισσότερος κόσμος δεν τα έχει μελετήσει. Κυκλοφορούν βιβλία με την βυζαντινή ποινική νομοθεσία εις βάρος των Ελλήνων Προγόνων μας, όπου εκεί αποδεικνύεται ότι τους δίωκαν επειδή διατηρούσαν τα Ελληνικά ήθη και έθιμά τους. Θα συμβούλευα να μελετηθούν και οι χρονογραφίες των λεγομένων «αγίων» του χριστιανισμού όπου οι ίδιοι ομολογούν πώς κατασφάζουν τους Έλληνες.

7. ΔΙΑΒΑΣΑ ΕΠΙΣΗΣ ΝΑ ΓΡΑΦΕΤΕ ΟΤΙ ΟΝΤΩΣ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΘΕΤΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΧΡΟΝΩΝ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΒΑΛΕΙ ΟΙ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΣΕ ΔΙΕΘΝΗ ΖΗΤΗΜΑΤΑ ΤΗΣ ΕΕ ΚΛΠ, ΟΤΙ ΔΗΛΑΔΗ ΔΕΝ ΔΕΣΜΕΥΕΤΑΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΝΑ ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΛΑΘΟΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΕΠΕΙΔΗ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ΚΑΠΟΙΟΙ ΤΑ ΥΠΕΓΡΑΨΑΝ. ΕΞΗΓΗΣΤΕ ΜΑΣ ΜΕ ΠΟΙΟΝ ΤΡΟΠΟ ΕΙΝΑΙ ΕΦΙΚΤΟ ΑΥΤΟ.

Αυτό που με ρωτάτε γίνεται μόνον με την ανατροπή του κατοχικού καθεστώτος, και την επακόλουθη δήλωση του Λαού ότι το νέο καθεστώς αποτελεί ασυνέχεια του προηγουμένου. Αν υποθέσουμε ότι αυτή την στιγμή μία πατριωτική κυβέρνηση πάρει την εξουσία με εκλογές υπό το υπάρχον νομικό καθεστώς, ενώ στο εσωτερικό μπορεί να καταργήσει το μνημόνιο, στο εξωτερικό δεν μπορεί να αρνηθεί τις διεθνείς διακρατικές συμβάσεις διότι με βάση το διεθνές δίκαιο υπάρχει συνέχεια του κράτους.

Μόνον αν επαναστατήσουμε, αποκτούμε το δικαίωμα να δηλώσουμε στην Διεθνή Κοινότητα ότι αποτελούμε ασυνέχεια του κράτους και επομένως δεν αναγνωρίζουμε τις υπογραφές των προδοτών στις αποικιοκρατικές δανειακές συμβάσεις.

8. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΚΡΑΤΙΚΑ ΕΡΓΑ ΠΟΥ ΕΥΑΓΓΕΛΙΖΕΣΤΕ .ΠΩΣ ΔΗΛ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΑΠΑΛΛΑΓΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΔΙΩΤΕΣ ΕΡΓΟΛΑΒΟΥΣ ΠΟΥ ΑΚΡΙΒΑΙΝΟΥΝ ΤΑ ΕΡΓΑ ΜΑΖΙ Κ ΜΕ ΤΙΣ ΜΙΖΕΣ Κ ΤΑ ΕΡΓΑ ΝΑ ΤΑ ΚΑΝΕΙ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ.

Το δίλημμα για μένα δεν είναι «κράτος ή ιδιώτες». Το δίλημμα είναι Έλληνες ή ξένοι εργαζόμενοι και κατασκευαστές. Διότι ακόμη και το κράτος να αναλάβει ένα έργο, αν έχουμε προδότες πολιτικούς, θα το δώσει υπεργολαβία σε ξένες εταιρίες(βλέπε ΟΤΕ-Siemens).

Η κατάργηση της υπερτιμολογήσεως των δημοσίων έργων απαιτεί συντριβή του ολιγοπωλίου των μεγαλοεργολάβων και της διαπλοκής μεταξύ πολιτικών-μμε-τραπεζών-μεγαλοκατασκευαστών.

9. ΜΙΛΗΣΤΕ ΜΑΣ  ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΥΝ ΕΘΝΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΕΣ ,ΟΠΩΣ ΣΤΗ ΜΑΛΑΙΣΙΑ ΠΧ.
Η Ελλάδα δυστυχώς δεν έχει σχολές ηγητόρων, ούτε για πολιτικούς ούτε για διευθυντικά στελέχη επιχειρήσεων. Με αποτέλεσμα οι Έλληνες πολιτικοί και οι διευθυντές επιχειρήσεων να γαλουχούνται με ξένα πρότυπα και ιδέες, και να αποτελούν κυριολεκτικώς μία 5η φάλαγγα εις βάρος του Ελληνισμού.
Ένα από τα πρώτα πράγματα που θα έκανα ως κυβέρνηση θα ήταν να συγκροτήσω σχολές ηγητόρων όπου θα καλλιεργείται η εθνική συνείδηση σε όλα τα ανώτερα στρώματα της κοινωνίας, πχ ακαδημαϊκοί, βιομήχανοι, τραπεζίτες, δημοσιογράφοι, χρηματιστές, πολιτικοί, καλλιτέχνες, στρατιωτικοί, διπλωμάτες.
Τα επιμορφωτικά σεμινάρια θα είναι υποχρεωτικά. Και όποιος δεν τα παρακολουθεί, δεν θα μπορεί να κατέχει υψηλό αξίωμα. Ειδικώς για τον επιχειρηματικό κόσμο, οι οικονομικοί διευθυντές θα υποχρεούνται να λαμβάνουν επιχειρηματικές αποφάσεις οι οποίες να συμβαδίζουν με τα εθνικά συμφέροντα της Ελλάδος.

10. ΠΕΙΤΕ ΜΑΣ ΕΣΕΙΣ ΠΟΥ ΕΙΣΤΕ ΚΑΤΑ ΤΗΣ ΚΡΑΤΙΚΗΣ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ ΠΟΥ ΠΡΟΤΕΙΝΕΤΕ ΣΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΝΑ ΑΣΦΑΛΙΣΤΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΛΥΜΜΕΝΟΣ Σ ΑΥΤΟ ΤΟ ΘΕΜΑ;;;;

Είμαι κατά της κρατικής ασφαλίσεως διότι αποτελεί μέθοδο αφαιμάξεως του λαϊκού εισοδήματος. Αλλά είμαι αντίθετος και με την ιδιωτική ασφάλιση, καθότι οι εταιρίες σε μεγάλο βαθμό είναι αναξιόπιστες.

Η δική μου πρόταση είναι η δημιουργία ατομικού κλειστού τραπεζικού λογαριασμού, όπου τα χρήματα θα τα ελέγχει ο εργαζόμενος. Εκεί θα κατατίθενται οι εργοδοτικές ασφαλιστικές εισφορές και το κρατικό μερίδιο στην ασφάλιση του πολίτου. Με αυτό τον τρόπο θα μπορεί ένας ασφαλισμένος να κληροδοτήσει τις εισφορές του στους κληρονόμους του αντί να τις αρπάζει το κράτος.


Διαχωρίζω την έννοια της ασφαλιστικής καλύψεως από την κρατική ασφάλιση. Όλοι οι Έλληνες πολίτες δικαιούνται ασφαλιστικής καλύψεως αλλά με μία διαφορά. Τα χρήματα θα τα ελέγχουν οι εργαζόμενοι, όχι το κράτος. Ούτε οι εταιρείες.
Έτσι ο κάθε ασφαλισμένος θα μπορεί να επιλέγει τον ιατρό του, το θεραπευτήριο που θέλει, και την θεραπεία που θεωρεί καλύτερη, αντί όλα αυτά να τα καθορίζει μονομερώς το κρατικό μονοπώλιο.

Η δημόσια υγεία δεν επιτρέπεται να ταυτίζεται με την κρατική μονοπωλιακή πολιτική στον χώρο της υγείας. Μεταξύ ιατρού και ασθενούς δεν επιτρέπεται να παρεμβαίνει το κράτος παρά μόνον αν υπάρχει υπόνοια ιατρικής αμέλειας.

 Η ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΕΙΝΑΙ ΑΠΟ ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη