Στήριξη του Δημάρχου Τρίπολης κ Γιάννη Σμυρνιώτη προς τους αγρότες .


 O Δήμαρχος Τρίπολης κ. Γιάννης Σμυρνιώτης επισκέφτηκε το μπλόκο των αγροτών επί της Εθνικής Οδού Τρίπολης - Σπάρτης και συγκεκριμένα στην διασταύρωση Βουρβούρων- Καρυών ενώ μίλησε μαζί τους για τα προβλήματα που προκύπτουν στον αγροτικό τομέα  με τις νέες ρυθμίσεις  , όπως και για τα θέματα που τους απασχολούν.

 

Ο Δήμαρχος Τρίπολης στη συνέντευξη που παραχώρησε στα ΜΜΕ δήλωσε:

 

Βρεθήκαμε με τον Αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κατσαφάνα ,που είναι υπεύθυνος και για τη δημοτική ενότητα Σκυρίτιδας ,στο μπλόκο των αγροτών στην Εθνική οδό Τρίπολης -Σπάρτης και συγκεκριμένα στη διασταύρωση για Βούρβουρα , Καρυές

 Υπήρξε ανταλλαγή απόψεων με τους αγρότες , οι οποίοι  είναι κυρίως από την περιοχή των Βουρβούρων, μια περιοχή με ιδιαίτερη παράδοση στην καλλιέργεια πατάτας ,και συζητήσαμε τα προβλήματα τα οποία επί των πραγμάτων υπάρχουν. Γνωρίζω ότι υπάρχουν αιτήματα για μείωση του φόρου στο πετρέλαιο , για φθηνότερο ηλεκτρικό ρεύμα και φυσικά τα γνωστά για διάθεση παραγωγής κλπ. ,τα οποία και θα εκφράσει μια αντιπροσωπεία των αγροτών, όπως συμφωνήσαμε, σήμερα το απόγευμα στη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου ώστε να τοποθετηθεί επί αυτών και το δημοτικό συμβούλιο.


Ο  πρωτογενής τομέας έχει ιδιαίτερα σημαντικά προβλήματα .Αυτή την εποχή της τεχνητής ευημερίας ουσιαστικά είχε μείνει στο περιθώριο ,όλα εξαντλούνται στις επιδοτήσεις, και από κει και πέρα δεν τέθηκαν οι βάσεις ώστε να μπορεί ανταγωνιστικά να μπει σε αγορές εκτός της χώρας με αποτέλεσμα τώρα, δεδομένης της οικονομικής κρίσης να αντιμετωπίζει σοβαρά προβλήματα .

Εμείς σαν δημοτική αρχή έχοντας για πρώτη φορά ,λόγω  του Καλλικράτη,  αρμοδιότητες και στον πρωτογενή τομέα έχουμε συστήσει γραφείο Γεωργικής Ανάπτυξης και έχουν γίνει  προσπάθειες ανάδειξης των τοπικών προϊόντων , τα οποία είναι πάρα πολύ καλής ποιότητας .Χρειάζεται όμως μια προσπάθεια ώστε να αναδειχτούν , να διερευνήσουμε νέες αγορές. Στα πλαίσια αυτά έχουμε κάνει συναντήσεις τόσο με τους παραγωγούς του μήλου , που είναι το γνωστό κυρίως μήλο Delicius Πιλαφά , όσο και με τους καλλιεργητές του μοσχοφίλερου , ώστε να είναι λογική και αξιοπρεπής η τιμή  .

Οι δράσεις μας είναι συντονισμένες  με σκοπό το όφελος των αγροτών.

Να υπενθυμίσω ότι την Τετάρτη 6 Φεβρουαρίου  μια ομάδα παραγωγών, με τη βοήθεια και το συντονισμό του Δήμου Τρίπολης ,θα φύγει για το Βερολίνο για την μεγαλύτερη έκθεση νωπών φρούτων “Fruit Logistic “.

Προσπαθούμε να είμαστε κοντά στους παραγωγούς ώστε αυτά τα προβλήματα που αφορούν τη συνεργασία με τη διοίκηση και συγκεκριμένα το Δήμο να επιλύονται γρήγορα ώστε να μπορέσουμε να τους στηρίξουμε στη προσπάθεια που κάνουν.

Τα δυσμενή μέτρα  που επιβάλλονται στους αγρότες είναι ακόμη ένα μεγάλο πλήγμα στο ήδη υψηλό κόστος παραγωγής .

Η Δημοτική Αρχή είναι στο πλευρό των αγροτών , θα έχουν την στήριξη μας  σε κάθε αγώνα τους. Ο αγροτικός τομέας βρίσκεται σε κίνδυνο τη στιγμή που μπορεί να γίνει το ανάχωμα της οικονομικής κρίσης και του παραγωγικού ελλείμματος που μαστίζει τη χώρα  μας.
Περισσότερα θα πούμε στο δημοτικό συμβούλιο όπου θα ακουστούν και τα αιτήματα των παραγωγών.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη