Προσωρινή απαγόρευση κυκλοφορίας οχημάτων, στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Τρίπολη


Ο ΔΙΕΥΘΥΝΤΗΣ ΤΗΣ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗΣ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗΣ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


1. Έχοντας υπόψη:

-Το υπ. αριθ. 7849 από 08-02-2013 έγγραφο του Δήμου Τρίπολης/Διεύθυνση Τ. Υ. & Πολεοδομίας/Τμήμα Η/Μ Έργων & Συγκοινωνιών, σύμφωνα με το οποίο μας γνωστοποιείται ότι,  απαιτείται προσωρινή  διακοπή της κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Τρίπολη (τμηματικά ή εξ ολοκλήρου – ανάλογα με την πρόοδο των εργασιών) και ειδικότερα από την Πλ. Κολοκοτρώνη, έως τη συμβολή της με την οδό Ο.Η.Ε., από την 13-02-2013 έως την 16-06-2013, προκειμένου εκτελεστούν εργασίες ανάπλασης από την ανάδοχο Κ/Ξ  «Γ. ΚΟΤΣΙΦΑΣ – Ι. ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ».

-Την υπ΄ αριθ. 2517/1/251-α από 14-02-2013 αναφορά του Τ. Τ. Τρίπολης.

-Την ανάγκη απαγόρευσης της κυκλοφορίας οχημάτων στην εν λόγω οδό για το αναφερόμενο  χρονικό διάστημα, προς πρόληψη τυχόν ατυχημάτων από τους χρησιμοποιούντες την οδό.

2. Ι δ ό ν τ ε ς

    και τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 1,2 του Ν. 2696/1999 ( ΦΕΚ 57 τ. Α΄) περί «Κυρώσεως του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας», όπου αναφέρεται ότι οι Αστυνομικές Διευθύνσεις μπορούν να παίρνουν μέτρα ρύθμισης της οδικής κυκλοφορίας προσωρινά, όταν αυτό επιβάλλεται από ιδιαίτερους λόγους ασφαλείας ή σε έκτακτες περιπτώσεις για την αντιμετώπιση προσωρινών καταστάσεων.

    - Τις διατάξεις του άρθρου 8 παρ. 4 εδ. α΄και β΄του Ν. 2800/2000 (Α-41)

    - Τις διατάξεις του άρθρου 11 του Π.Δ. 141/91 (Α-58) «Αρμοδιότητες Οργάνων και Υπηρεσιακές ενέργειες προσώπων Υ.Δ.Τ. σε θέματα οργάνωσης Υπηρεσιών»

 

                                                           ΑΠΟΦΑΣΙΖΟΥΜΕ

1. Την απαγόρευση της κυκλοφορίας οχημάτων στην οδό Γρ. Λαμπράκη στην Τρίπολη (τμηματικά ή εξ ολοκλήρου – ανάλογα με την πρόοδο των προβλεπόμενων, προς εκτέλεση, εργασιών) και ειδικότερα από την Πλ. Κολοκοτρώνη, έως τη συμβολή της με την οδό Ο.Η.Ε., από την 14-02-2013 έως την 16-06-2013, προκειμένου εκτελεστούν εργασίες ανάπλασης της παραπάνω οδού από την ανάδοχο Κ/Ξ  «Γ. ΚΟΤΣΙΦΑΣ – Ι. ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ».

- Η διακοπή κυκλοφορίας θα αφορά το συγκεκριμένο κάθε φορά τμήμα της οδού, στο οποίο θα πραγματοποιούνται εργασίες και η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται από παράπλευρες οδούς.

 

2. Η Απόφαση αυτή ισχύει, αφού προηγούμενα δημοσιευθεί στο τοπικό ηλεκτρονικό και έντυπο Τύπο, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 109 του Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ.) όπως τροποποιήθηκε και ισχύει και τοποθετηθούν οι σχετικές προσωρινές πινακίδες σήμανσης ή πραγματοποιείται η ρύθμιση της κυκλοφορίας από τροχονόμους, σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 52 παρ. 7   Ν. 2696/1999 (Κ.Ο.Κ).

 

3. Η διακοπή της κυκλοφορίας στην ανωτέρω οδό, θα πραγματοποιηθεί από το Τμήμα Τροχαίας Τρίπολης, υπό τις ακόλουθες προϋποθέσεις:

α. Τοποθέτηση από την αρμόδια εταιρεία εκτέλεσης του έργου  «Γ. ΚΟΤΣΙΦΑΣ – Ι. ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ»,   της προβλεπόμενης σήμανσης, για τη διακοπή της κυκλοφορίας (προειδοποιητική – ρυθμιστική σήμανση, φωτεινοί σηματοδότες, κώνοι διαχωρισμού λωρίδων κυκλοφορίας κ.λ.π.), η οποία (σήμανση) να εναλλάσσεται αναλόγως την πρόοδο των εργασιών

β. Διάθεση από την  «Γ. ΚΟΤΣΙΦΑΣ – Ι. ΚΑΣΤΑΝΙΑΣ»   προσωπικού για την ενημέρωση των οδηγών.

 

4. Οι παραβάτες της παρούσας, η εκτέλεση της οποίας ανατίθεται στους αστυνομικούς, τιμωρούνται σύμφωνα με τις διατάξεις του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας ( Ν. 2696/1999, ΦΕΚ 57- Α’), όπως τροποποιήθηκε και ισχύει.

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη