ΕΦΗΒΕΙΑ: Η ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΛΛΙΕΡΓΕΙΤΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ

Χθές στον Φιλοτεχνικό Όμιλο Τρίπολης έγινε μια πολύ ενδιαφέρουσα ομιλία αλλά και συζήτηση με θέμα: "ΑΠΟ ΠΟΤΕ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΚΙΝΑ Η ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΙΑ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΦΗΒΕΙΑ ΤΩΝ ΠΑΙΔΙΩΝ ΜΑΣ" με αφορμή το καινούργιο βιβλίο της κ. Τζωρζακάκη - Λυμπεροπούλου "Τι σημαίνει εφηβεία σήμερα".

Η κ. Τζωρζακάκη - Λυμπεροπούλου  μίλησε για την προετοιμασία του γονιού για την εφηβεία του παιδιού του η οποία πρέπει να γίνεται από τότε που γεννιέται το παιδί. Γιατί όπως είπε στο ανοιγόκλείσιμο του ματιού διαπιστώνεις ότι το μωρό πλέον είναι έφηβος.

"Για να έχουμε επικοινωνία στην εφηβεία με το παιδίθα πρέπει να το ακούμε απο μικρό. Να του μάθουμε να σέβεται τους κανόνες της οικογένειας. Η ανευθυνότητα καλλιεργείται στην ελληνική οικογένεια. Το θεωρούμε το παιδί ότι δεν μπορεί να φροντίσει τον εαυτό του. Θα πρέπει να του λέμε ότι του έχουμε εμπιστοσύνη. Εφαρμόστε το στα παιδιά κάθε ηλικίας."

Κατα την συζήτηση του κοινού με τη συγγραφέα τέθηκαν αρκετές απορίες. Μερικές από αυτές είχαν να κάνουν με το ιντερνετ, το facebook κλπ.

"Με όρια το ιντερνετ. Όχι όλη την μέρα. "




 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη