Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έκοψε την πίτα του‏

Ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός Τρίπολης όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος πραγματοποίησε με μεγάλη επιτυχία την εκδήλωση κοπής της πρωτοχρονιάτικης πίττας στο κέντρο Country Inn. Η εκδήλωσε έγινε την Τετάρτη, στις 30 Ιανουαρίου, στις 6.30 το απόγευμα.
Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν περισσότεροι από 500 φίλοι του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές του τμήματος. Την εκδήλωσαν τίμησαν με την παρουσία τους, ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λυκουρέντζος, ο Δήμαρχος Τρίπολης Ιωάννης Σμυρνιώτης, ο πρώην δήμαρχος Δημοσθένης Σωτηρόπουλος, οι αντιδήμαρχοι Γεώργιος Κάρλος, Δημήτρης Κοσκινάς και Σταύρος Κουκάκης, οι δημοτικοί σύμβουλοι Δημήτρης Βόζνος και Νικόλαος Τσιαμούλος.
Στην εκδήλωση παρουσιάστηκε το κοινωνικό έργο και οι δράσεις που πραγματοποίησαν οι εθελοντές την χρονιά που πέρασε. Προβλήθηκε videoμε φωτογραφίες από τις δράσεις των εθελοντών.
Ο Υπουργός κατά τον χαιρετισμό του έδωσε συγχαρητήρια στους εθελοντές για το έργο που προσφέρουν, δήλωσε ότι καταβάλει μεγάλες προσπάθειες από την θέση του Υπουργού Υγείας για να βοηθήσει τον Ελληνικό Ερυθρό Σταυρό να ξεπεράσει τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει και δήλωσε κατηγορηματικά ότι η ιστορία και το έργο του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού είναι εξαιρετικά σπουδαίο και δεν μπορεί να αμαυρωθεί από συμπεριφορές ξένες από τις αξίες και τις αρχές του εθελοντικού κινήματος.
Τέλος ο Πρόεδρος του Τμήματος, Πέτρος Καλτεζιώτης ευχαρίστησε όλους τους εθελοντές για το έργο τους και κάλεσε όλους τους συμπολίτες που πιστεύουν στις αξίες και αρχές του Ερυθρού Σταυρού να ενταχθούν στην μεγαλύτερη παγκοσμίως εθελοντική οικογένεια.
Οι εθελοντές του τμήματος εξέφρασαν τις ευχαριστίες τους προς τον δήμαρχο Ιωάννη Σμυρνιώτη για την απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου να στεγάσει τα γραφεία του τμήματος στον πρώτο όροφο του παλαιού Δημαρχείου.
Επίσης το διοικητικό συμβούλιο του ΕΕΣ Τρίπολης ανακοίνωσε ότι με τα έσοδα από την λαχειοφόρο αγορά θα αγοραστούν τρόφιμα για το Κοινωνικό Παντοπωλείο και έκανε έκκληση στους εθελοντές να ενισχύσουν και να στηρίξουν την λειτουργία του.

Στην εκδήλωση συμμετείχε η νεοσύστατη χορωδία παραδοσιακής μουσικής του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου. Η χορωδία υπό την καθοδήγηση του μουσικού Ιωάννη Σταύρου τραγούδησε ελληνικά παραδοσιακά τραγούδια και απόσπασε το δυνατό χειροκρότημα όλων των παρευρισκομένων.  




 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη