Τι περιμένουν και τι λένε οι αγρότες της δικής μας Περιφέρειας;;;;

- Αυτές τις μέρες στους Εθνικούς δρόμους της χώρας μας, συναντιέται η απόγνωσητων αγροτών με τη πολιτική της κυβερνητικής τρόικας, η οποία ενεργεί με βάση τις εντολές των δανειστών μας και τις συμφωνίες που έχει υπογράψει.
- Αυτές τις μέρες στους Εθνικούς δρόμους αναμετρούνται τα προβλήματα που πνίγουν τους αγρότες μας, με την αδιαλλαξία των κυβερνώντων.
- Αυτές τις μέρες στους Εθνικούς δρόμους βρέθηκαν αντιμέτωπες οι υποσχέσεις των κυβερνώντων, με τις αξιώσεις των θιγόμενων αγροτών από τις άσχημες επιπτώσεις που έχουν σε βάρος τους οι εφαρμοζόμενες πολιτικές.
- Είναι ένα ραντεβού που επαναλαμβάνεται κάθε χρόνο περίπου, στους Εθνικούς δρόμους της χώρας μας και έχει να κάνει με τις μεσοβέζικες λύσεις που δίνονται κάθε φορά προκειμένου να πάνε οι αγρότες στα σπίτια τους.
- Είναι τόσο πρόχειρη η αντιμετώπιση του προβλήματος που παρουσιάζεται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, που φτάσαμε σαν χώρα στην απόλυτη ξεφτίλα απέναντι στους Ευρωπαϊκούς θεσμούς, οι οποίοι ζητάνε 1,5 δις Ευρώ πίσω, από χρήματα που έδωσε η κυβέρνηση στους αγρότες παλιά και με το αντικανονικό αιτιολογικό που τα έδωσε τότε.
- Αυτή η κατάσταση, της πρόχειρης αντιμετώπισης κάθε προβλήματος και κάθε κινητοποίησης του λαού μας, είναι ένα αρκετά συνηθισμένο φαινόμενο, που χαρακτηρίζει όλες τις μέχρι τώρα κυβερνήσεις.
- Είναι αυτό που όπως λέει σοφά ο λαός μας « βάζει τα προβλήματα κάτω από τοχαλί» και έτσι αυτά, έρχονται και επανέρχονται κάθε φορά και πιο έντονα στην επικαιρότητα.
- Βέβαια οι κυβερνώντες και τα παπαγαλάκια τους στα κανάλια και στις εφημερίδες, σπεύδουν να συκοφαντήσουν μέχρι και να γελοιοποιήσουν αυτό το αγωνιστικό ραντεβού των αγροτών μας στους Εθνικούς δρόμους, σχολιάζοντας ότι να: δεν έχουν τέτοια εποχή δουλειά να κάνουν και βγαίνουν στους δρόμους για να μη πλήξουν!!!
- Λίγοι είναι αυτοί, από την υπόλοιπη κοινωνία μας, που ξεπερνούν την όποια ταλαιπωρία υφίστανται από τους κλεισμένους δρόμους και πιο λίγοιείναι εκείνοι που κάθονται στο σπίτι τους, ακούνε τις ειδήσεις και προβληματίζονται για το τι ζητάνε οι αγρότες μας και κάθε τόσο αφήνουν την οικογενειακή θαλπωρή του σπιτιού τους και ξημεροβραδιάζονται, με τέτοιες άσχημες καιρικές συνθήκες, στους δρόμους.
- Κάπως έτσι περίπου γίνεται, για όλους τους κλάδους, για όλους τους εργαζόμενους, για όλες τις κοινωνικές τάξεις, όταν έρχεται η ώρα τους να αγωνιστούν.
- Τότε όλη η υπόλοιπη κοινωνία στέκεται το λιγότερο, αδιάφορη απέναντί τους.
Είναι απ ότι φαίνεται η παθογένεια του Ελληνικού κράτους.
- Πρόχειρη πάντοτε η κάθε κυβέρνηση!
- Αδιάφορη κάθε φορά η υπόλοιπη κοινωνία!
Δύο βασικά χαρακτηριστικά, που ίσως να συμβάλανε, στο να φτάσουμε εδώ που φτάσαμε!
- Τι ζητάνε λοιπόν για μια ακόμη φορά οι αγρότες μας;;;;
- Και τι κάνουν γι αυτά, οι δικοί μας αγρότες στην Περιφέρειά μας;;;;
Δεν υπάρχει λένε,κεντρικός σχεδιασμός μέχρι τώρα, από πλευράς κυβέρνησης, για αναζωογόνηση της γεωργίας μας, ώστε να παίξει σημαντικό ρόλο στην ανάπτυξη της οικονομίας μας και στην αντιμετώπιση του επισιτιστικού προβλήματος του λαού μας
Αντίθεταπαίρνονται μέτρα που ακριβαίνουν τις καλλιέργειες, συρρικνώνουν το εισόδημα των αγροτών και αποθαρρύνουντην ενασχόληση νέων ανθρώπων με τη γεωργία.
- Έχουν άδικο οι αγρότες μας;;; Δεν νομίζω!!
- Οι ίδιοι οι αγρότες το γνωρίζουν καλύτερα από τον καθένα μας.
- Θα περιμένουν οι αγρότες της Περιφέρειάς μας, να βγάλουν το φίδι από την τρύπακαι να λύσουν τα προβλήματα, οι αγρότες της υπόλοιπης χώρας;;;;
- Δεν υπάρχει περίπτωση να γίνει κάτι τέτοιο!!!
- Όπως δεν έγινε και με τους εργαζόμενους στις συγκοινωνίες της Αθήνας, που ζητούσαν εκείνο που ζητάνε όλοι οι εργαζόμενοι της χώρας μας!!!
- Εφαρμογή των συλλογικών συμβάσεων εργασίας!!!
- Να μην είναι ο κάθε εργαζόμενος έρμαιο,στις όποιες ορέξεις του εργοδότη!!!
- Πως απάντησε η κυβέρνηση, στο δίκαιο αίτημά τους;;;
- Απλούστατα, με επιστράτευση!!!
- Πως θα απαντήσει στα δίκαια αιτήματα των αγροτών;;;;
- Με αδιαφορία, αν δεν κλείσουν τους δρόμους!!!
- Με αυταρχισμό και ΜΑΤ, αν προχωρήσουν σε κάτι τέτοιο!!!
Είναι θέμα συσχετισμού των δυνάμεων.
- Οι μισοί αγρότες είναι λίγοι και διαχειρίσιμοι.
- Οι πολλοί είναι πολλοί και δύσκολα αποσιωπούνται η αντιμετωπίζονται.
Αγρότες της Περιφέρειας Πελοποννήσου
Ιδού η Ρόδος, Ιδού και το πήδημα!!!
Τάσος Παπαζαχαρίας

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη