ΤΑΛΟΥΜΗΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ: Κάθε ελεύθερος δημότης και πολίτης αυτής της χώρας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και δικαιολογημένα με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη.

Ο Κ. Ταλούμης ως εντεταλμένος σύμβουλος για το θέμα των απορριμμάτων δήλωσε:

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΙΝΗΤΟΠΟΙΗΣΗ
"
Κάθε ελεύθερος δημότης και πολίτης αυτής της χώρας έχει το δικαίωμα να διαμαρτυρηθεί και δικαιολογημένα με την κατάσταση που επικρατεί στην πόλη. Το ότι τα πέταξε στην Δημαρχεία και στην Περιφέρεια σημαίνει ότι αυτοί οι δύο φταίνε, ο Περιφερειάρχης και ο Δήμαρχος κατά την αποψή του. Από κει και πέρα ο κ. Παπαζαχαρίας είναι δημοτικός σύμβουλος , ξέρει τι συζητάμε στα δημοτικά συμβούλια και ξέρει και ποιος είναι ο υπεύθυνος. Υπεύθυνοι είναι ο Δήμος Τρίπολης για την αποκομιδή, η Περιφέρεια όμως είναι υπεύθυνη για τις ανενεργές χωματερές αυτή τη στιγμή που υπάρχουν γιατί τις έχει κλείσει με απόφαση τους συν μια που έχει κλείσει το δικαστήριο και εμείς που είμαστε υπεύθυνοι της αποκομιδής δεν έχουμε που να τα πάμε. Κάνουμε τεράστιες προσπάθειες, μεταφέρουμε σκουπίδια στην Αθήνα, με όχι πάρα πολύ σωστό τρόπο, προσπαθούμε έχουμε καταγγελίες, έχουμε τεράστια προβλήματα. "

ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΝΑ ΜΑΖΕΥΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΣΗΜΕΡΑ
"Εχθές έγινε μια συνάντηση με τον κ. Περιφερειάρχη στην οποία παρευρέθηκα εγώ και η Αντιπεριφερειάρχης του και οι ειδικοί συμβουλοί του να αποφασίσουμε τι θα κάνουμε με τα σκουπίδια που είναι αυτή τη στιγμή στην πόλη.Κατόρθωσαν από ότι μου είπαν και εξασφάλισαν μια νόμιμη άδεια μεταφοράς συμείκτων, όχι ανακυκλώσιμα μόνο, τα πάντα , όπως είναι στον πράσινο κάδο , σε ένα νόμιμο ΧΑΔΑ. Αυτό εμείς δε το είχαμε καταφέρει όσο και αν προσπαθούσαμε , τώρα κατά πόσο το έχουν καταφέρει δεν ξέρω αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν την άδεια , γιαυτό το λόγο συμμετέχουν και οικονομικά στην προσπάθεια αυτή του Δήμου για τη μεταφορά των σκουπιδιών γιατί κοστίζουν να έχετε υπόψη σας, και ξεκινήσαμε από σήμερα σιγά σιγά να παίρνουμε σκουπίδια από τον υπάρχοντα χώρο μεταφόρτωσης ουτως ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος για να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια της πόλης μας για να γίνεται από κει στον ίδιο χώρο η μεταφόρτωση.
"

ΓΙΑ ΤΑ ΤΕΛΗ
"Κατόρθωσαν από ότι μου είπαν και εξασφάλισαν μια νόμιμη άδεια μεταφοράς συμείκτων, όχι ανακυκλώσιμα μόνο, τα πάντα , όπως είναι στον πράσινο κάδο , σε ένα νόμιμο ΧΑΔΑ. Αυτό εμείς δε το είχαμε καταφέρει όσο και αν προσπαθούσαμε , τώρα κατά πόσο το έχουν καταφέρει δεν ξέρω αλλά μας διαβεβαίωσαν ότι έχουν την άδεια , γιαυτό το λόγο συμμετέχουν και οικονομικά στην προσπάθεια αυτή του Δήμου για τη μεταφορά των σκουπιδιών γιατί κοστίζουν να έχετε υπόψη σας, και ξεκινήσαμε από σήμερα σιγά σιγά να παίρνουμε σκουπίδια από τον υπάρχοντα χώρο μεταφόρτωσης ουτως ώστε να αποσυμφορηθεί ο χώρος για να μπορέσουμε να μαζέψουμε τα σκουπίδια της πόλης μας για να γίνεται από κει στον ίδιο χώρο η μεταφόρτωση. Πρέπει να βοηθήσουν και οι Τριπολιτσιώτες. Πρέπει να το καταλάβουν αυτό να βοηθήσουν. Γιατί πρέπει να ξέρουν ότι ο τόνος που φεύγει από την Τρίπολη να πάει στην Αθήνα ή οπουδήποτε αλλού πάει στοιχίζει από 80 -100 ευρώ ο τόνος. "

ΠΟΤΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΚΑΘΑΡΗ Η ΠΟΛΗ
"Εγώ με το συνεργειο που έχουμε υπολογίζω εάν έχουμε τη δυνατότητα να φεύγουν σε 5 μέρες θα τα μαζέψουμε σε όλη την πόλη. Αυτή τη στιγμή στη πόλη πρέπει να είναι 1000τόνοι. Εάν φεύγουν 150 με 200 τόνοι την ημέρα γιατι παράγονται και άλλοι καθημερινά σε 6 -7 μέρες θα έχουν φύγει. "

ΓΙΑ ΤΟ ΟΤΙ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ

"Πρέπει να ξέρουν οι δημότες μας ότι οι εργάτες της καθαριότητας είναι οι πρώτοι , να μη πω οι μόνοι γιατί είναι και άλλοι που δικαιούνται τα ρεπό. Αν βάλετε ότι υπάρχουν 50 επί δυο 100 Σαββατοκύριακα το χρόνο, καταλαβαίνετε πόσα ακόμα μαζεύονται. Και όταν τους έχει ανάγκη η υπηρεσία και δουλεύουν χωρίς να πάρουν ρεπό τώρα βρέθηκε μια ευκαιρία να ξεκουραστούν και αυτοί. Να έχετε υπόψιν σας όταν ξεκινήσει η αποκομιδή θα πεθάνουν στη δουλειά γιατί είναι τρομερά δύσκολο να μαζεύεις μια μια τσάντα από κάτω από το να αδειάζεις ένα κάδο σπρώχνοντας τον στο απορριμματοφόρο. "


Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη