Η ΤΕΡΝΑ ΣΤΟ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΑΝΕΠΤΥΞΕ ΤΟ ΣΧΕΔΙΟ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗΣ ΤΩΝ ΑΠΟΡΡΙΜΜΑΤΩΝ.

Η Αντιπεριφερειάρχης Ντ. Νικολάκου άνοιξε την συζήτηση και μίλησε για΄το έργο και το ιστορικό του καθώς και την απήχηση στην Ευρώπη.

Έπειτα ο Πρόεδρος ΦΟΔΣΑ Γ. Σμυρνιώτης μίλησε για τα προβληματα που υπήρχαν αλλά και τις προσδοκίες των Δήμων από το έργο.

"Διαγωνισμός Πρότυπο με απόλυτη διαφάνεια"  χαρακτήρισε ο Ειδικός γραμματέας ΣΔΙΤ και είπε "επιλέχθηκε ο φορέας με την χαμηλότερη τιμή και υψυλούς περιβαντολογικούς όρους , 150 εκατομυρίων το έργο και θέλουμε  να αποτελεί πρότυπο περιβαντολογικό έργο σε όλη την Ευρώπη, έργο κόσμημα".

Ο εκπρόσωπος εταιρείας ΤΕΡΝΑ Ενεργειακή έκανε παρουσίαση του έργου και είπε τα χαρακτηριστικά του: "Οι μονάδες που θα κατασκευάσουμε καλύτερα περιβαντολλογικά αποτελέσματα που μειώνουν ποσοστά υπολείμματος. Συνεχής έλεγχος απόδοσης μονάδων. Είναι ένα εργο που κινητοποιεί μεγάλα ιδιωτικά κεφάλαια. Ταα κεφάλαια πρόερχονται από ΕΣΠΑ και ιδιωτικά κεφάλαια και δανεισμό απο τράπεζες. Θα προσφέρει ανάπτυξη το έργο και θέσεις εργασίες , στα εργοτάξια 600 θεσεις εργασίας και μέλλον 200 μόνιμες θέσεις εργασίας, καθώς και παράπλευρες θέσεις εργασίας. Θα έχουμε οικολογική διαχείριση των απορριμμάτων. Οι Δήμοι είναι ελεύθεροι να αναπτύξουν σύστημα. Μεγιστοποίηση της διαλογής στην πηγή, κομπόστ, παραγωγή πράσινης ενέργειας"

Ακόμα ανέπτυξε την μεταβατική διαχείριση λέγοντας "Θα δημιουργήσουμε μικρά κύτταρα των τελικών μονάδων μέχρι την τελική διαχείριση. Σε κλειστά κτίρια η διαλογή κλπ. Μέσα στο χώρο επεξεργασίας δεν υπάρχουν οσμές και σκόνη" . Ανέπτυξε το πως θα γίνεται ο διαχωρισμός των σκουπιδιών ακόμα και με φωτογραφίες.

Έπειτα το λόγο πήρε επίσης εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ ο οποίος είπε "οτι οι μονάδες θα επεξεργάζονται τα υπολείμματα του πράσινου κάδου και τα υπολείμματα του μπλε κάδους καθώς και άλλα. Τα υπολείμματα που θα βγαίνουν απο τις μονάδες δεν θα βγαίνουν στο περιβάλλον. Τα δημοτικά απορρίματα θα διαχωρίζονται με βάση το μεγεθός του."

Μίλησε για άλλα εργοστάσια στην Ευρώπη τα οποία έχουν εργοστάσια ακόμα και μέσα στην πόλη.

Ο κ. Χαραλαμπίδης επίσης εκπρόσωπος της ΤΕΡΝΑ μίλησε για τα κριτήρια χωροθέτησης και είπε "βρίσκονται στο Δημο Βαλτετσίου - Παλαιοχούνη, Κορινθία, Αργολίδα,  Σκάλας (Αμπελοχώρι), Οιχαλίας (Καλλιρόη) κλπ"





 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη