Η 18η γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας στην Πλάκα Λεωνιδίου



Με πολύ κόσμο και φέτος γιορτάστηκε η 18η γιορτή Τσακώνικης Μελιτζάνας, που διοργάνωσε ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας με τη συμβολή της Περιφέρειας Πελοποννήσου, το περασμένο Σάββατο 27 Αυγούστου στο λιμάνι της Πλάκας Λεωνιδίου. 

Η εκδήλωση ξεκίνησε με αγιασμό από τον Σεβασμιότατο Μητροπολίτη Μαντινείας και Κυνουρίας κ.κ. Αλέξανδρο και το πρόγραμμα περιελάμβανε διαγωνισμό μαγειρικής με φαγητά και γλυκά με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, ελληνικούς παραδοσιακούς χορούς από το χορευτικό συγκρότημα Λεωνιδίου, χαιρετισμό του δημάρχου Νότιας Κυνουρίας και ομιλίες επίσημων προσκεκλημένων, έκθεση φωτογραφίας των 20 ετών πραγματοποίησης της γιορτής, κέρασμα μικρών εδεσμάτων με βάση την τσακώνικη μελιτζάνα, λειτουργία υπαίθριας αγοράς με τοπικά προϊόντα και συναυλία με τον Στέλιο Διονυσίου και τον Γρηγόρη Μπιθικώτση με τίτλο "Τα τραγούδια του πατέρα μου".

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν, εκτός των άλλων, ο δήμαρχος Νότιας Κυνουρίας Χαράλαμπος Λυσίκατος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, o βουλευτής Αρκαδίας Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, ο εκτελεστικός γραμματέας της Περιφέρειας Πελοποννήσου Ιωάννης Σταματάκος, η πολιτευτής Αρκαδίας Εύη Τατούλη, η 3η Ολυμπιονίκης του Πεκίνο στην Ιστιοπλοΐα Σοφία Παπαδοπούλου κ.α.

Ο Δήμος Νότιας Κυνουρίας απένειμε τιμητική πλακέτα στον συμπατριώτη μας γνωστό σκηνοθέτη κ. Τάσο Μπιρσίμ, για την σημαντική συμβολή του στα 20 χρόνια πραγματοποίησης της γιορτής.

Δείτε φωτογραφίες και βίντεο από την γιορτή που χορηγός επικοινωνίας ήταν το leonidion.gr:


   

leonidion.gr

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη