«Το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα γιόρτασε τα 2 χρόνια λειτουργίας του»

Σε κλίμα συγκίνησης και ενθουσιασμού και με μεγάλη προσέλευση του κοινού πραγματοποιήθηκε την 14η Αυγούστου 2016 η γενέθλια εκδήλωση του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας για τα 2 χρόνια λειτουργίας του.


Την εκδήλωση, τίμησε με την παρουσία της, η πρόεδρος του Συλλόγου Δαραίων Αυστραλίας κ. Ελένη Δελφάκη –Prilis, εκπροσωπώντας τους απόδημους Δαραίους.
Κοντά μας επίσης βρέθηκε ο πρόεδρος του Συλλόγου Α.μ.ε.Α Τρίπολης κ. Παναγιώτης Παρασκευόπουλος & η εξαιρετική συνεργάτης του Μ.Λ.Π.Δ.Α , μεταφράστρια, κ. Κατερίνα Κολόκα.

Χαιρετισμό & ευχές για μια επιτυχημένη πορεία του Μ.Λ.Π.Δ.Α και στο μέλλον, απηύθυνε η αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Δαραίων
κ. Μαρία Κορδοπάτη.
Με κύρια χαρακτηριστικά την πίστη, το σθένος, την εξωστρέφεια, την συνέπεια και την εργατικότητα χτίστηκε το προφίλ του Μουσείου Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα και μέσα σε μόλις 2 χρόνια αύξησε σταδιακά την επισκεψιμότητα του και απέσπασε πλείστες αναφορές και θετικά σχόλια για την ξεχωριστή έκθεση,τις υποδομές και τις δράσεις του.
Αξίζει να σημειωθεί ότι η λειτουργία, η προώθηση, η οργάνωση των δράσεων και οι προσπάθειες εξέλιξης του Μουσείου στηρίζονται αποκλειστικά στον εθελοντισμό.
Με αφορμή τα γενέθλια του Μουσείου μεταξύ άλλων η επιστημονικά υπεύθυνη του Μ.Λ.Π.Δ.Α ανέλυσε την πορεία του και παρουσίασε τις σημαντικότερες συνεργασίες με άλλους φορείς και τις δράσεις εκπαιδευτικού και ψυχαγωγικού περιεχομένου για όλες τις ηλικιακές ομάδες που οργανώθηκαν με επιτυχία τα 2 πρώτα χρόνια της λειτουργίας του Μουσείου.
Προβεβλημένη ενότητα των ημερών ήταν η αφιερωματική αίθουσα του τοπικού μας καλλιτέχνη Ιωάννη Μπακόπουλου, ο οποίος κληροδότησε στους Δαραίους την ξυλόγλυπτη συλλογή του και σήμερα αποτελεί την Μόνιμη Έκθεση του Μουσείου.
Το Μουσείο παρέμεινε ανοιχτό για επίσκεψη και ξενάγηση έως αργά το βράδυ με ελεύθερη είσοδο. Στο τέλος ακολούθησε μικρή γιορτή με παραδοσιακά γλυκίσματα & κεράσματα.
Θερμές ευχαριστίες αξίζουν :
α) οι εθελοντές της συγκεκριμένης δράσης : Ανδρέας Γεωργακόπουλος, Αγγελική Κορδοπάτη, Κατερίνα Μάνθου-Αγράφα, Γεωργία Κορδοπάτη, Δήμητρα Μάνθου, Αθανασία & Μαρία Κορδοπάτη.
β) οι χορηγοί, που με τις ευγενικές προσφορές τους υποστήριξαν την επιτυχία της γενέθλιας εκδήλωσης.
γ) οι συμπατριώτες, οι φίλοι του Μουσείου και οι εκπρόσωποι λοιπών φορέων που παρευρέθηκαν και στη συνέχεια περιηγήθηκαν στην έκθεση.
Για το Μουσείο Λαϊκού Πολιτισμού Δάρα Αρκαδίας
Αντωνία Κορδοπάτη
Επιστημονικά Υπεύθυνη Μ.Λ.Π.Δ.Α
Φιλόλογος
E-mail: museum.folkculture.dara@gmail.com
https://www.facebook.com/museum.folkculture.dara








Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη