Αναμνήσεις μιας άλλης εποχής μέσα απο την έκθεση «Από τον ανένδοτο στην Αλλαγή». Ανοιχτή για το κοινό


Το Σάββατο 17/09/2016 στις 7μμ πραγματοποιήθηκαν στο Πνευματικό Κέντρο Τρίπολης τα εγκαίνια της έκθεσης με ιστορικό υλικό «Από τον ανένδοτο στην Αλλαγή» για την σημαντική προσωπικότητα της νεώτερης πολιτικής ιστορίας, Ανδρέα Παπανδρέου.

Το παρών στην εκδήλωση πέραν από τους πολίτες έδωσαν και πολιτικά πρόσωπα της τοπικής αυτόδιοίκησης και περιφέρειας Πελλοπονήσου.Σε αυτούς συμπεριλαμβάνονται  ο π. Αντιπρόεδρος της Βουλής και πρώην Νομάρχης Αρκαδίας Γ. Νιώτης, ο βουλευτής Αρκαδίας Οδ. Κωνσταντινόπουλος, ο αντιπεριφερειάρχης Αρκαδίας Βαγγέλης Γιαννακούρας, ο περιφερειακός σύμβουλος Γιώργος Ρουμελιώτης, ο δήμαρχος Γορτυνίας Γ. Γιαννόπουλος, ο αντιδήμαρχος Τρίπολης κ. Βόσνος ,ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου κ. Κακλαμάνος, ο πρώην δήμαρχος Τρίπολης Α. Κοτσιάνης. Επίσης το «παρών» έδωσαν o Γιάννης Άρχοντας νέος Γραμματέας ΝΕ ΠαΣοΚ Αρκαδίας και ο πρώην κ. Καστανός, , στελέχη του ΠαΣοΚ και του Κινήματος Δημοκρατικών Σοσιαλιστών.

Την εκδήλωση άνοιξε η κυρία Κατερίνα Βαρελά,ιστορικός και υπεύθυνη του Ιδρύματος Ανδρέα  Παπανδρέου(ΙΑΠ).Κατά την διάρκεια του λόγου της αναφέρθηκε για το περιεχόμενο της έκθεσης ενώ κατέστησε με σαφήνεια τους λόγους και σκοπούς ύπαρξης του ΙΑΠ. Στην συνέχεια,ο κύριος Βόσνος ως εκπρόσωπος της τοπικής αυτοδιοίκησης απέυθυνε χαιρετισμούς ενώ δεν παρέλειψε να απαριθμήσει τις αλλαγές, που επέφερε με την πολιτική του στην Ελλάδα ο Ανδρέας Παπανδρέου.

Κεντρικός  ομιλητής της εκδήλωσης ήταν ο Φίλιππος Πετσάλνικος(πρώην Πρόεδρος της Βουλής των Ελλήνων).Ο κύριος Πετσάλνικος τόνισε ότι η έκθεση,ηοποία αποτελείτο από  ανέκδοτο υλικό, αυθεντικά χειρόγραφα, ανέκδοτες φωτογραφίες, σημειώσεις, και αποσπάσματα ομιλιών διαμορφώνει ένα ψηφιδωτό για τον Ανδρέα Παπανδρέου.Μέσω αυτής της  αναδρομής στην πορεία του Α.Παπανδρέου και των αλλαγών που επέφερε στην εξωτερική και εσωτερική πολιτική της χώρας,στην υγεία,παιδεία,την διαμόρφωση των εργατικών δικαιωμάτων, της τοπικής αυτοδιοίκησης,της ισότητας των δυο φύλων,της οικονομίας και του πολιτισμού γίνεται με σκοπό να θυμηθούν οι παλαιότεροι και να μάθουν οι νεότεροι «Η έκθεση δεν αποτελεί πολιτικό μνημόσυνο.Επιδιώκουμε να ενημερώσουμε μέσω αυτής της προσπάθειας  με αφορμή την δημιουργία ενός διαλόγου για το εχθές και το σήμερα»

Η Έκθεση θα διαρκέσει έως και τις 19 Σεπτεμβρίου.Το ωράριο της είναι: Κυριακή-Δευτέρα: 09.00-13.00 & 17.30-21.00.


ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη