Επιχειρημαιτκό Οικονομικό Δελτίο του Επιμελητηρίου Αρκαδίας


 

·                      Εκδήλωση για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network και το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 διοργανώνει  ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 6 μ.μ. (Διεύθυνση Επιμελητηρίου Αρκαδίας: 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη

Για αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά).

 

·        ΕΚΤ : Σε διαβούλευση η οδηγία για τα «κόκκινα δάνεια»


Την απειλή πειθαρχικών μέτρων επισείει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα στα πιστωτικά ιδρύματα της Ευρωζώνης στην περίπτωση που δεν πετύχουν τους στόχους τους για την μείωση των μη εξυπηρετούμενων δανείων τους, ύψους 900 δις. ευρώ. Κατά τη διάρκεια παρουσίασης της νέας οδηγίας, οι εκπρόσωποι της ΕΚΤ δήλωσαν πως είναι μη δεσμευτική και ότι η επίλυση του προβλήματος θα πάρει χρόνο, υπονοώντας πως εντείνουν την πίεση προς τις τράπεζες χωρίς να τις αναγκάζουν να εφαρμόσουν κανόνες που θα μπορούσαν να πλήξουν υπέρμετρα την κερδοφορία τους.

 


·                    Επιδότηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην 7η Πανελλήνια έκθεση Κορινθίας


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, συνεχίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.

Στο πλαίσιο αυτό επιδοτεί με σημαντικό ποσό τους επιχειρηματίες που θα

συμμετέχουν στην  Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί 5-10 Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

·        ΕΝΦΙΑ : «Φουσκωμένος» για 6 στις 10 επιχειρήσεις

Αυξημένος είναι φέτος ο «λογαριασμός» του ΕΝΦΙΑ για έξι στις 10 επιχειρήσεις, σύμφωνα με τα αναλυτικά στοιχεία της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Αξιοσημείωτο είναι πως 37 νομικά πρόσωπα καλούνται να πληρώσουν φόρο 117,794 εκατ. ευρώ ή κατά μέσο όρο 3,183 εκατ. ευρώ το κάθε ένα. Η Αττική με ποσοστό 36% και η Κεντρική Μακεδονία με 17% είναι οι δύο περιφέρειες με την μεγαλύτερη επιβάρυνση.

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη