Σε συναγερμό όλες οι επιχειρήσεις για τις διατάξεις ν/σχ υπέρ ΑΕΠΙ


«Θα πάψει (η ΑΕΠΙ) να λειτουργεί ως οργανισμός συλλογικής διαχείρισης (ΟΣΔ) όπως λειτουργούσε μέχρι σήμερα αλλά θα τελεί σε ένα ειδικό προνομιακό καθεστώς το οποίο θα της εξασφαλίζει όλα τα πλεονεκτήματα των ΟΣΔ ενώ θα έχει μερικές μόνο από τις υποχρεώσεις των ΟΣΔ».

 Με μια εξαιρετικά επείγουσα επιστολή του Προέδρου του Επιμελητηρίου Ξάνθης, κ. Στυλιανού Μωραΐτη, προς τον Πρόεδρο της Κ.Ε.Ε.Ε. κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, τον Πρόεδρο της ΓΣΕΒΕΕ κ. Γεώργιο Καββαθά, τον Πρόεδρο της ΕΣΕΕ κ. Βασίλη Κορκίδη και τους Προέδρους των Επιμελητηρίων της χώρας, το Επιμελητήριο καλεί σε άμεση αντίδραση τον επιχειρηματικό κόσμο για τις τροποποιήσεις της τελευταίας στιγμής που έφερε η κυβέρνηση, στο νομοσχέδιο για τα πνευματικά και συγγενικά δικαιώματα, με τις οποίες ανατρέπει τα συμφωνηθέντα με τους κοινωνικούς εταίρους αλλά και τα προβλεπόμενα στην υπό ενσωμάτωση οδηγία της ΕΕ. 

Η επιστολή αποτελεί καμπανάκι συναγερμού για τους επιχειρηματικούς φορείς, ιδίως των μικρομεσαίων, για να αντιδράσουν άμεσα αλλά και για την κοινωνία να προστατευθεί από αυθαιρεσίες οργάνων που λειτουργούν ως κράτος εν κράτει, υποκαθιστώντας δημόσιες, κοινωνικές και συλλογικές λειτουργίες.

 

Αναλυτικά η επιστολή στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη