ΕΠΙΧΕΙΡΗΜΑΤΙΚΟ ΔΕΛΤΙΟ ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟΥ ΑΡΚΑΔΙΑΣ


 

  • ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO. Όλη η Πελοπόννησος μια έκθεση.

Η πρώτη Περιφερειακή έκθεση στην ιστορία της Πελοποννήσου, η «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» θα πραγματοποιηθεί από τις 9 έως τις 13 Νοεμβρίου 2016 στη Βιομηχανική Περιοχή Τρίπολης.

Η Πελοπόννησος υποδέχεται για πρώτη φορά την Έκθεση «ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ EXPO» τη σημαντικότερη Έκθεση της Πελοποννήσου, την έκθεση που φιλοδοξεί να προβάλει την παραγωγικότητα, την εμπορική δραστηριότητα και την ποιότητα της Ελληνικής Επιχείρησης.

Η έκθεση θα έχει στο επίκεντρο τον αγροδιατροφικό τομέα και τον τουρισμό, που αποτελούν άλλωστε την αιχμή του δόρατος για την Πελοπόννησο, με σκοπό την προβολή και ανάδειξη των ποιοτικών Πελοποννησιακών προϊόντων, της Πελοποννησιακής διατροφής, και των τουριστικών σημείων (αρχαιολογικοί χώροι, φυσικά τοπία, πολιτισμός) της Πελοποννήσου. Παράλληλα θα συμμετέχουν και  άλλοι παραγωγικοί τομείς που συνθέτουν το προφίλ της επιχειρηματικότητας της περιοχής.

Όλες οι πληροφορίες στην ιστοσελίδα της έκθεσης www.peloponnisosexpo.gr και στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr

 

·            Επιχειρηματική αποστολή στο Μιλάνο

Το Ελληνο-Ιταλικό Επιμελητήριο Αθήνας  σε συνέχεια του προγράμματος ‘’ΕΞΑΓΟΥΜΕ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΗ ΕΛΛΑΔΑ’’ διοργανώνει νέα επιχειρηματική αποστολή από 20-22 Νοεμβρίου 2016 στο Μιλάνο της Ιταλίας με στόχο την προώθηση ελληνικών προϊόντων και υπηρεσιών στην Ιταλική αγορά.

Για κάθε ελληνική εταιρεία που ενδιαφέρεται να συμμετέχει στην αποστολή θα εξασφαλιστούν στοχευμένες συναντήσεις με εκπροσώπους ιταλικών εταιρειών ανάλογα με το επαγγελματικό προφίλ που θα μας έχει κοινοποιήσει, προκειμένου να δρομολογηθούν ευκαιρίες και διαδικασίες συνεργασίας.

Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

·             Εκδήλωση για την ασφάλεια και υγιεινή στους χώρους εργασίας

Το Υπουργείο Εργασίας, σε συνεργασία με το Enterprise Europe Network και το Επιμελητήριο Αρκαδίας στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Εκστρατείας «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ» 2016-2017 διοργανώνει  ημερίδα με κεντρικό θέμα: «ΑΣΦΑΛΕΙΣ & ΥΓΙΕΙΣ ΧΩΡΟΙ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΗΛΙΚΙΕΣ» που θα πραγματοποιηθεί στο Επιμελητήριο Αρκαδίας την Τετάρτη 5 Οκτωβρίου 2016 στις 6 μ.μ. (Διεύθυνση Επιμελητηρίου Αρκαδίας: 25ης Μαρτίου & Πανός 21, Τρίπολη

Για αιτήσεις συμμετοχής και πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr (Σημαντικά).

 

·           Επιχορήγηση Επιμελητηρίου Αρκαδίας στην 7η Πανελλήνια έκθεση Κορινθίας


Το Επιμελητήριο Αρκαδίας, μέλος του Enterprise Europe Network, στο πλαίσιο των προσπαθειών του για την τόνωση των Αρκαδικών επιχειρήσεων και την προώθησή τους, συνεχίζει την επιδότηση των επιχειρήσεων μελών του σε σημαντικές κλαδικές εκθέσεις του εσωτερικού για το 2016.

Στο πλαίσιο αυτό επιδοτεί με σημαντικό ποσό τους επιχειρηματίες που θα

συμμετέχουν στην  Πανελλήνια Γενική Έκθεση Κορινθίας που θα πραγματοποιηθεί 5-10 Οκτωβρίου στο Αλεξάνδρειο Συνεδριακό Κέντρο στον Ισθμό της Κορίνθου. Περισσότερες πληροφορίες στην ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Αρκαδίας www.arcadianet.gr.

 

·           Στα Επιμελητήρια ανατίθενται τα κέντρα εξυπηρέτησης επιχειρήσεων

Νέες δράσεις για τη διευκόλυνση της επιχειρηματικότητας θα αναλάβουν τα επιμελητήρια τόνισε ο γενικός γραμματέας εμπορίου Αντώνης Παπαδεράκης αναφερόμενος στον επιμελητηριακό θεσμό και την προωθούμενη νομοθετική αλλαγή σε συνεδρίαση του ΔΣ του ΕΒΕΑ. Ειδικότερα, ανέφερε πως τα επιμελητήρια θα αναλάβουν τη λειτουργία των Κέντρων Εξυπηρέτησης - Υποστήριξης Επιχειρήσεων, τα οποία έχουν ως στόχο τη διεκπεραίωση όλων των αναγκαίων διαδικασιών μιας επιχείρησης με το Δημόσιο. Ο νέος επιμελητηριακός νόμος αναμένεται σε δημόσια διαβούλευση αρχές Οκτωβρίου.  
 

 

 

 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη