Ο Γιώργος Καραγιάννης και ο Υφυπουργός Παιδείας ήρθαν στην Τρίπολη για την Ημέρα μνήμης της Γενοκτονίας

Σήμερα το πρωί γιορτάστηκε στην Τρίπολη η Ημέρα Εθνικής Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων της Μ. Ασίας από το τουρκικό κράτος.

Η εκδήλωση ξεκίνησε με δοξολογία στην Αγία Αικατερίνη από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη κκ Αλέξανδρο και συνεχίστηκε στο μνημείο της Πλατείας Φιλικών με έπαρση σημαίας, επιμνημόσυνη δέηση και κατάθεση στεφάνων.

Ο πανηγυρικός της ημέρας εκφωνήθηκε από τον κ. Πάνο Καλουδά, δημοσιογράφο -ιστορικό συγγραφέα ο οποίος αναφέρθηκε στα τότε γεγονότα αλλά και για την Τρίπολη που στο συνοικισμό Φιλικών εγκαταστάθηκαν οι τότε Έλληνες που ήρθαν από τον διωγμό.

Εντύπωση προκάλεσε η ομιλία του κ. Μουκάκη απευθυνόμενος προς τον Υφυπουργό Παιδείας που είχε έρθει στην Τρίπολη  και του μίλησε με αυστηρό ύφος για την ιστορία το μάθημα των σχολείων που έχει διαστρεβλωθεί από το Υπουργείο και το κράτος.

Ο κ. Καραγιάννης που παρευρέθηκε και έχει δωρήσει το μνημείο στην Τρίπολη είπε ότι κάθε φορά που βρίσκεται στην Τρίπολη θυμάται τα παιδικά του χρόνια στην Πλατεία Φιλικών.

Ο Υφυπουργός Παιδείας είπε ότι η Ελλάδα είναι συνυφασμένη με την καταστροφή, για πρώτη φορά ο Ελληνισμός περιορίζεται στην μια πλευρά του Αιγαίου και ότι κάποτε ήταν και στην απέναντι πλευρά και ότι τα παιδιά διδάσκονται στα σχολεία την ιστορία



























Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη