Απίστευτη προσέλευση κόσμου στο Wheeling2Help της Τρίπολης!!!


Το Wheeling to help.volume2 ένωσε την Τρίπολη

Σήμερα το απόγευμα η πόλη μας είχε την τιμή να υποδεχθεί εγκάρδια την ομάδα ποδηλατών του Wheeling to Help.Το Wheeling to Help δεν πρόκειται για κανένα είδος οργανισμού,αλλά μια τρελή ιδέα,που συνέλαβαν  ο Ελπιδοφόρος Χρυσοβέργης και η Θεοδώρα Μπίτση

Πρόκειται για μια ποδηλατάδα που έχουν ξεκινήσει εδώ και 24 μέρες από την Κωνσταντινούπολη και στόχο έχουν  να διασχίσουν όλες τις ελληνικές πόλεις με έναν και μόνο λόγο..για να συγκεντρώσουν χρήματα για την αγορά  5 αναπηρικών αμαξιδίων σε κάθε πόλη που περνούν.

Είναι μια πράξη και ένα έργο,το οποίο δεν αποσκοπεί σε ιδιοτελείς στόχους ή σκοπούς.Στο επίκεντρο αυτής βρίσκεται το ζήτημα ευαισθητοποίησης και της ενημέρωσης για το θέμα  της αναπηρίας.

Αυτό που αντίκριζε κανείς σήμερα στην πλατεία ήταν πραγματικά μια εορτή αθλητισμού και αγνού εθελοντισμού.Παιδιά,γονείς και όχι μόνο είχαν ξεχυθεί στην πλατεία Άρεως.Κάποιος θα μπορούσε να πει ότι επρόκειτο για ένα πρωτοφανές θέαμα για τα δεδομένα της πόλης μας.

Ήταν μια εκδήλωση με κύριο χαρακτηριστικό της την ανιδιοτελή προσφορά. Η πόλη μας με αυτό τον τρόπο είπε ναι στον εθελοντισμό.Επρόκειτο για ένα κορυφαίο γεγονός,με μεγάλη αξία. Σε αυτό καταλήγουμε αν λάβουμε υπόψιν μας τις δύσκολες εποχές που βιώνουμε,στις οποίες ο ατομισμός και ο υλισμός κυριαρχεί παντού.

Η πλατεία ήταν γεμάτη από κόσμο ,ο οποίος είχε την δυνατότητα να ενημερωθεί για τα προβλήματα των ΑμεΑ αλλά και μέσω δράσεων που υπήρχαν-για μικρά και μεγάλα παιδιά- είχαν την ευκαιρία να δουν βιωματικά πως είναι η ζωή των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Πέραν αυτών, είχαν την ευκαιρία να διασκεδάσουν μιας και η βραδιά ήταν γεμάτη από μουσική και πολύ χορό.

Σε αυτήν την εκδήλωση έδωσαν το παρών ως απλοί πολίτες εκπρόσωποι της τοπικής και περιφερειακής αυτοδιοίκησης .Ας ελπίσουμε ότι τέτοια γεγονότα τα οποία θα βγάζουν τους πολίτες έξω στους δρόμους για καλό σκοπό θα υπάρξουν και στο μέλλον..

ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ- ΒΑΛΙΑ ΑΜΠΑΤΖΗ

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη