ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑΤΑ ΕΛΜΕ ΑΡΚΑΔΙΑΣ 2016


ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ

Πιο δυνατά, πιο αποφασιστικά

Συνάδελφοι,

            Πρώτα από όλα θα θέλαμε να απευθύνουμε θερμό αγωνιστικό χαιρετισμό στους συναδέλφους που εμπιστεύθηκαν και στήριξαν με τη ψήφο τους το ψηφοδέλτιο της Αγωνιστικής  Συσπείρωσης Εκπαιδευτικών. Το ψηφοδέλτιο που στήριξε το Π.Α.ΜΕ τόσο στο Δ.Σ. της ΕΛΜΕ όσο και για αντιπροσώπους στο Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ,  σημείωσε διακριτή άνοδο τόσο σε ψήφους όσο και σε ποσοστά. Στην ΕΛΜΕ: + 7 ψήφους (1 έδρα), για το Ν.Τ. της ΑΔΕΔΥ: + 8 ψήφους (3  αντιπροσώπους).

          Στην πρώτη συνεδρίαση του ΔΣ με αποκλειστικό θέμα τη συγκρότηση του σε σώμα, δηλαδή την εκλογή Προέδρου, Γ. Γραμματέα και των άλλων θέσεων ευθύνης, το ΠΑΜΕ απευθύνεται στους συναδέλφους και στα μέλη του ΔΣ με ξεκάθαρο τρόπο και  προτείνει αντιπροσωπευτικό αναλογικό προεδρείο. Είναι χρέος όλων να σεβαστούν την ψήφο των συναδέλφων και να αναλάβουν την ευθύνη που τους αναλογεί, για να λειτουργήσει το σωματείο μας, η ΕΛΜΕ. Έχουν ευθύνη όλες οι άλλες παρατάξεις και η ιδιαίτερα η ΔΑΚΕ που αναδείχθηκε πρώτη δύναμη, να μην κρατήσουν την περσινή απαράδεκτη στάση τους. Κάθε άλλη προσπάθεια εμπεριέχει σκοπιμότητα στις πλάτες των συναδέλφων.

          Παρά την άνοδο του ψηφοδελτίου που στήριξε το ΠΑΜΕ παραμένει ο αρνητικός συσχετισμός δύναμης στο ΔΣ που εκφράζεται με την  ταύτιση όλων των άλλων συνδυασμών  στο πλαίσιο του κυβερνητικού εργοδοτικού συνδικαλισμού, της γραμμής του συμβιβασμού με την αντιλαϊκή πολιτική.      

           Το ΠΑΜΕ δεσμεύεται ,θα κάνει ότι περνά από το χέρι του εντός και εκτός ΔΣ για να γίνει το σωματείο μας μετερίζι αγώνα και διεκδίκησης, που θα υπηρετεί τα συμφέροντα των συναδέλφων και της εκπαίδευσης. Σας καλούμε όλους ανεξάρτητα αν μας στηρίξατε με την ψήφο σας  σε συμπόρευση  για να εμποδίσουμε και να ανατρέψουμε πολιτικές και μέτρα που χτυπάνε εργασιακά και μορφωτικά δικαιώματα.

          Καλούμε επίσης όλους τους συναδέλφους εκπαιδευτικούς που μας εμπιστεύτηκαν και στήριξαν το ψηφοδέλτιο του Π.ΑΜΕ, αλλά και αυτούς που προβληματίστηκαν, έφθασαν μέχρι την κάλπη και δεν έκαναν το βήμα, να το κάνουν στις αρχαιρεσίες για ανάδειξη αιρετών αντιπροσώπων στα υπερεσιακά συμβούλια (ΠΥΣΔΕ – ΑΠΥΣΔΕ – ΚΥΣΔΕ).

          Βασικό κριτήριο ψήφου και για τα Υπερεσιακά συμβούλια είναι πιο κίνημα μπορεί και θέλει να αντιπαλέψει την αντιλαϊκή πολιτική. Ένα κίνημα που παλεύει για τα μικρά και τα μεγάλα, που δεν θα ξεχνά και θα διεκδικεί ότι μας στέρησε η καπιταλιστική κρίση, ένα κίνημα δύναμη ανατροπής και όχι στήριγμα εναλλαγής αντιλαϊκών κυβερνήσεων.       

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη