Η θεραπευτική δύναμη της αγκαλιάς

Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς που γιορτάζεται στις 21 Ιανουαρίου αναδημοσιεύουμε ένα άρθρο για τα θεραπευτικά οφέλη της αγκαλιάς!
Για να μπορείτε να εκφράζετε τα συναισθήματά σας με μια αγκαλιά, θα πρέπει πρώτα να μάθετε πώς να αγκαλιάζετε τον εαυτό σας. Οι αγκαλιές περιορίζουν το στρες και ενισχύουν την αυτοεκτίμηση.
Ορισμένοι άνθρωποι σας αγκαλιάζουν τόσο δυνατά που νιώθετε ότι θα σπάσετε αλλά αυτή η αγκαλιά είναι ένας απλός τρόπος για να εκφράσουν την αγάπη τους. Η αγκαλιά δημιουργεί έναν ιδιαίτερο σύνδεσμο στο μυαλό, στο σώμα και στα συναισθήματα.
Η αγκαλιά μπορεί να μην διορθώνει τα πάντα, υπάρχουν ορισμένοι άνθρωποι που δεν τους αρέσει να τους αγκαλιάζουν επειδή δεν αισθάνονται άνετα ή δεν τους αρέσει να εισβάλουν στον προσωπικό τους χώρο. Ωστόσο, στην πραγματικότητα όλοι έχουν την ανάγκη από κάποιον να τους κάνει μια ζεστή αγκαλιά σε κάποιο σημείο της ζωής τους.

Εκατοντάδες αγκαλιές απλά μας περιμένουν

Μια μικρή αγκαλιά μπορεί να στεγνώσει τα δάκρυα, μια μικρή λέξη καλοσύνης μπορεί να μας γεμίσει με ευτυχία και ένα μικρό χαμόγελο μπορεί να αλλάξει τον κόσμο. Αυτά είναι μικρά πράγματα που μπορούν να γεμίσουν τον κόσμο μας με ευτυχία και αγάπη…
Δεν θα μπορούσαμε να γράψουμε ένα βιβλίο με όλα τα είδη αγκαλιάς που υπάρχουν επειδή δεν θα τελείωνε ποτέ. Υπάρχουν πολλά είδη αγκαλιάς όπως και πολλά είδη ανθρώπων, καταστάσεων και σχέσεων ανάλογα με το είδος του μηνύματος που θέλουν να μεταφέρουν. Αυτά είναι μόνο μερικά από τα είδη αγκαλιάς:

Αγκαλιά αρκούδας

Ένα άτομο τυλίγει τα χέρια του γύρω από ένα άλλο και το σφίγγει πάνω του με αγάπη. Αγκαλιάζετε ένα άλλο άτομο και ακουμπάτε ελαφρώς το πηγούνι σας στον ώμο του.

Αγκαλιά σε σχήμα Α

Αυτό το είδος αγκαλιάς είναι πιο τυπικό αλλά δεν σημαίνει τίποτα λιγότερο. Λυγίζετε προς τα εμπρός για να αγκαλιάσετε το άλλο άτομο και ακουμπάτε ελαφρώς το πηγούνι σας στον ώμο του άλλου.

Αγκαλιά σάντουιτς


Αυτό το είδος αγκαλιάς γίνεται ανάμεσα σε τρία πολύ κοντινά πρόσωπα. Είναι γεμάτη από υπέρμετρη υποστήριξη.

Δυνατή αγκαλιά

Αυτό το είδος αγκαλιάς χαρακτηρίζεται από την παρόρμηση που αισθάνεστε για να κρατήσετε ένα άλλο άτομο και να του δείξετε στοργή. Είναι ιδανική για να εκδηλώσετε συναισθήματα στοργής και να ευχηθείτε.

Αγκαλιά από καρδιάς

Αγκαλιάζει ολόκληρο το σώμα και τα χέρια τυλίγονται γύρω από την πλάτη και τους ώμους του άλλου. Είναι μια από τις μεγαλύτερες αγκαλιές που μπορείτε να κάνετε.

Πλάγια αγκαλιά

Αυτό το είδος αγκαλιάς είναι ιδανικό όταν περπατάτε. Αντικατοπτρίζει την ανάγκη και την επιθυμία να είστε ενωμένοι.

Αγκαλιά από πίσω

Αυτό το είδος αγκαλιάς είναι η πιο αξιαγάπητη και ρομαντική. Ένα άτομο έρχεται από πίσω σας και τυλίγει τα χέρια του γύρω σας. Απλά σκεφτείτε την πασίγνωστη σκηνή του Τιτανικού για να κατανοήσετε το πάθος που εμπνέει μια τέτοια αγκαλιά.

Ομαδική αγκαλιά

Αυτό το είδος αγκαλιάς συμβολίζει τη συντροφικότητα και την υποστήριξη άνευ όρων, προσφέροντας ανακούφιση στους συμμετέχοντες.
Όλες αυτές οι αγκαλιές είναι θεραπευτικές καθώς συνεισφέρουν στην ψυχολογική σας ευεξία και στη συναισθηματική ανάπτυξη. Με αυτή την απλή κίνηση αποκτούμε εκατοντάδες ανεκτίμητες αισθήσεις που δεν περιγράφονται.

Ξέρετε πώς να κάνετε μια αγκαλιά;

Ένας άνθρωπος αγκαλιάζει τους άλλους όπως αγκαλιάζει τη ζωή.
Ένας άνθρωπος αγκαλιάζει τη ζωή όπως τον αγκαλιάζουν οι άλλοι.
Για να ξέρετε πώς να κάνετε μια αγκαλιά, θα πρέπει να το κάνετε με όλη σας την καρδιά και το σώμα σας να λιώνει στα χέρια του άλλου. Ωστόσο, για να μπορούμε να μεταβιβάσουμε όλα όσα αισθανόμαστε με μια αγκαλιά, θα πρέπει να εξασκηθούμε στους εαυτούς μας.
Μερικές ερωτήσεις που εμφανίζονται αυθόρμητα: σας έχουν αγκαλιάσει ποτέ; Ήταν γεμάτη ζεστασιά; Απάλυνε τον πόνο σας;
Μπορούμε να πούμε ότι αγκαλιάζοντας τον εαυτό σας με ειλικρίνεια επιβεβαιώνετε τον εαυτό σας και βγαίνετε από το καβούκι σας, σας φέρνει πιο κοντά στον αυθεντικό σας εαυτό.
Αν αγκαλιάζετε τον εαυτό σας σημαίνει ότι αγαπάτε τον εαυτό σας. Όταν αγαπάτε τον εαυτό σας, γνωρίζετε τον εαυτό σας. Όταν γνωρίζετε τον εαυτό σας, αναπτύσσεστε. Επειδή όταν κρατάτε τον εαυτό σας στα χέρια σας, απελευθερώνετε τα συναισθήματά σας και αυτό σας επιτρέπει να έχετε καλή ζωή.

Οι ωφέλιμες δυνάμεις της αγκαλιάς

Μια αγκαλιά είναι ένα ποίημα γραμμένο στο δέρμα που μας προστατεύει από τις ψεύτικες αγάπες, την εξάρτηση, την εξιδανίκευση και οτιδήποτε μπορεί να μας αποδυναμώσει ή υποβαθμίσει, διασφαλίζοντας το θάρρος και την καλοσύνη μέσα μας.
Η αγκαλιά επικυρώνει το δικαίωμά μας να υπάρχουμε και να είμαστε αυτοί που είμαστε, να έχουμε ανάγκες, να αγγίζουμε, να είμαστε ευτυχισμένοι και υγιείς και να δημιουργούμε, να είμαστε οικείοι και ελεύθεροι να αγαπάμε.
Είναι δύσκολο να αναφέρουμε όλα τα οφέλη που μπορεί να μας προσφέρει η αγκαλιά καθώς είναι πάρα πολλά. Ωστόσο, μπορούμε να αναλύσουμε μερικά από τα πλεονεκτήματα της αγκαλιάς:
  • Περιορίζει το στρες.
  • Προσφέρει ασφάλεια και προστασία ή τουλάχιστον μας κάνει να αισθανόμαστε ασφαλείς και προστατευμένοι.
  • Βοηθά στην αυτοεκτίμηση.
  • Μεταδίδει ενέργεια και δύναμη.
  • Βελτιώνει τις διαπροσωπικές σχέσεις.
  • Μας κάνει να αισθανόμαστε άνετα.

Αγκαλιά, ένα χάδι από ψυχής

Η παράδοση λέει πως όταν αγκαλιάζουμε κάποιον με ειλικρίνεια, κερδίζουμε μια μέρα ζωής.
Paulo Coelho
Η αγκαλιά εμβαθύνει τις ρίζες της στοργής. Οι πιο σημαντικές αναμνήσεις μας περιλαμβάνουν αγκαλιές επειδή μας κάνουν να νιώθουμε ανακούφιση. Η αγκαλιά είναι ένας εξαιρετικός τρόπος για να προσφέρουμε αγάπη στους ανθρώπους γύρω μας και να χαϊδεύουμε τις ψυχές τους.
Πολύ συχνά, οι αγκαλιές αποτελούν την καλύτερη θεραπεία καθώς μας κάνουν να νιώθουμε ανανεωμένοι και άξιοι αγάπης. Κάθε αγκαλιά έχει τη δική της γλώσσα και την καθιστά το γρηγορότερο τρόπο για να επικοινωνήσουν δυο ψυχές.
Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να πείτε περισσότερα με μια αγκαλιά παρά με λέξεις. Όταν μας αγκαλιάζουν, γεμίζουμε με ευτυχία και ένα αίσθημα γαλήνης που μας χαλαρώνει όσο τίποτε άλλο.
Η αγκαλιά είναι μια πραγματικά αξιόπιστη πηγή ενσυναίσθητης επικοινωνίας που μας βοηθά να κατανοούμε καλύτερα πώς αισθανόμαστε εμείς αλλά και οι άλλοι γύρω μας. Αποτελεί έναν ιδανικό τρόπο για να δείξουμε την αγάπη και την υποστήριξή μας.

Πηγή: Με Υγεία
omorfizoi

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη