Εξιχνιάστηκαν 12 περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία

Εξιχνιάστηκαν δώδεκα περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών σε οικίες στην Αρκαδία και στη Μεσσηνία
Για τις υποθέσεις αυτές συνελήφθησαν τρία άτομα
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής
Από την εγκληματική τους δράση είχαν αφαιρέσει χρήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -65.000- ευρώ
Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, έντεκα (11) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και αποπειρών κλοπών, σε οικίες στην Τρίπολη Αρκαδίας και μία (1) περίπτωση διάρρηξης- κλοπής σε οικία στην Καλαμάτα Μεσσηνίας.
Για τις υποθέσεις αυτές, συνελήφθησαν προχθές (20.5.2017) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, ένας (1) 28χρονος ημεδαπός και δύο (2) αλλοδαποί, υπήκοοι Γεωργίας, ηλικίας 31 και 41 ετών, αντίστοιχα.
Σε βάρος τους, σχηματίσθηκε δικογραφία για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.
Ειδικότερα, προχθές (20.5.2017) το μεσημέρι, στην Τρίπολη Αρκαδίας, ο 28χρονος, o 31χρονος και o 41χρονος, διέρρηξαν οικία ημεδαπής και αφαίρεσαν χρήματα και χρυσαφικά.
Μετά από άμεση κινητοποίηση, αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Τρίπολης, εντοπίσθηκαν και συνελήφθησαν, ενώ τα παραπάνω αφαιρεθέντα αντικείμενα βρέθηκαν και αποδόθηκαν στην ιδιοκτήτρια τους.
Όπως επιπλέον προέκυψε από την εμπεριστατωμένη αστυνομική διερεύνηση, που διεξήχθη από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης, οι ανωτέρω, κατά το χρονικό διάστημα από την 8.2.2017 έως και την 29.4.2017, διέπραξαν ακόμη οχτώ (8) περιπτώσεις διαρρήξεων- κλοπών και δύο (2) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών, σε οικίες στην Τρίπολη Αρκαδίας, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής σε οικία στην Καλαμάτας Μεσσηνίας.
Από την παραπάνω εγκληματική τους δράση, είχαν αφαιρέσει συνολικά χρήματα και χρυσαφικά, που η συνολική τους αξία ξεπερνά τις -65.000- ευρώ.
Επιπλέον, κατασχέθηκαν δύο (2) οχήματα και διαρρηκτικά εργαλεία, ως μέσα τέλεσης αξιόποινων πράξεων, καθώς και το χρηματικό ποσό των -389,40- ευρώ, ως προερχόμενο από την τέλεση των αξιόποινων πράξεων.
Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Τρίπολης, ο οποίος τους παρέπεμψε στον κ. Ανακριτή Τρίπολης.
Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο, συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Τρίπολης για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής τους σε διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη