47χρονος Τριπολιτσιώτης είχε κατακλέψει τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας


6 χρόνια στο διαρρήκτη των λεωφορείων του ΚΤΕΛ Μεσσηνίας

Σε κάθειρξη 6 χρόνων (πρωτόδικα του είχε επιβληθεί ποινή κάθειρξης 7 χρόνων) καταδικάστηκε από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων ένας 47χρονος Τριπολιτσιώτης διαρρήκτης λεωφορείων, που είχε κατακλέψει τα λεωφορεία του Υπεραστικού ΚΤΕΛ Μεσσηνίας.
Οι οδηγοί τού έστησαν καρτέρι. Μέλος του ΔΣ και ιδιοκτήτης κοιμότανε στο λεωφορείο του για να τον πιάσει στα πράσα. Ο επονομαζόμενος και «πληγή του ΚΤΕΛ», καθώς είχε ρημάξει για περισσότερο από δύο μήνες τις εισπράξεις των εισιτηρίων, κατέβαινε με το ΚΤΕΛ από την Τρίπολη και χτύπαγε νύχτα τα σταθμευμένα στο ποτάμι λεωφορεία.
Αρτοποιός στο επάγγελμα -κατά δήλωσή του στο πρωτόδικο δικαστήριο, καθώς χθες ήταν απών- αλλά όπως κατέθεσαν οι ιδιοκτήτες - θύματά του είχε μάθει και άνοιγε το διακόπτη ασφαλείας ή αλλιώς άνοιγε το ντουλάπι που χρησίμευε για κρεβάτι, χωρίς να χρειάζεται ιδιαίτερη προσπάθεια. Αλλωστε, την ίδια «δουλειά» έκανε πριν τέσσερα χρόνια και στο ΚΤΕΛ της Τρίπολης οπότε είχε εξασκηθεί στο αντικείμενο.
Τον Ιούνιο του 2015, στις 5 του μήνα, αφού η κατάσταση είχε φτάσει στο απροχώρητο, μέλος του ΔΣ περίμενε καρτερικά στο λεωφορείο του. Είδε τον κατηγορούμενο να ανοίγει το διπλανό λεωφορείο και μετά να πηγαίνει στο δικό του. Μόλις άνοιξε η πόρτα και τον είδε, έφυγε τρέχοντας και ο ιδιοκτήτης τον έστρωσε στο κυνήγι, αλλά τον έχασε. Στο μεταξύ, η Ασφάλεια Καλαμάτας, η ΔΙΑΣ και η Τροχαία τον έψαχναν παντού. Συνελήφθη τα ξημερώματα, λίγο μετά την απόπειρά του να διαρρήξει και το… όγδοο λεωφορείο. Τον βρήκαν οι αστυνομικοί να κάθεται λαχανιασμένος και καταϊδρωμένος από το κυνηγητό σε ένα παγκάκι, στο παρκάκι της εκκλησίας του Αγιάννη. Κράταγε μια πλαστική σακούλα με κέρματα. Οταν οδηγήθηκε στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας αποκαλύφθηκε ότι από τις αρχές του Απριλίου έως και τη σύλληψή του είχε διαπράξει ακόμη 7 διαρρήξεις - κλοπές σε λεωφορεία, από όπου έκλεψε 2.000 ευρώ.
Ν.Κ. 
eleftheriaonline

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη