Μεγάλο το ενδιαφέρον για το αυριανό Συλλαλητήριο δείχνουν οι Αρκάδες



Λίγες είναι οι ώρες πριν από την πραγματοποιήση του Συλλαλητηρίου της Κυριακής 04/02/2018 για το Μακεδονικό Ζήτημα. Το ΚΤΕΛ νομού Αρκαδίας ενόψει του πολυσυζητημένου συλλαλητηρίου θα έχει λεωφορεία τα οποία θα έχουν ανταπόκριση στην Αθήνα.

 Οι ώρες αναχώρησης  από την Τρίπολη είναι οι ακόλουθες:

6:30 π.μ. Πλατεία Κολοκοτρώνη, 6:45 π.μ. Κ.Τ.ΕΛ.

8:15 π.μ. Πλατεία Κολοκοτρώνη, 8:30 π.μ. Κ.Τ.Ε.Λ.

9:15 π.μ. Πλατεία Κολοκοτρώνη, 9:30 π.μ. Κ.Τ.Ε.Λ.

10:45 π.μ. Πλατεία Κολοκοτρώνη, 11:00 π.μ. Κ.Τ.Ε.Λ.

12:15 π.μ. Πλατεία Κολοκοτρώνη, 12:30 π.μ. Κ.Τ.Ε.Λ.

Για την επιστροφή στην Τρίπολη τα λεωφορεία θα αναχωρήσουν από το Κ.Τ.Ε.Λ. Κηφισού.
Οι ώρες αναχώρησης των λεωφορείων από την Αθήνα είναι οι εξής:
15:00, 16:00, 17:00, 18:00, 19:00, 20:15, 22:00, 23:00

Σε τηλεφωνική επικοινωνία ,οι εργαζόμενοι  του ΚΤΕΛ Αρκαδίας ανέφεραν ότι δεν υπάρχει μέχρι τώρα σαφής εικόνα για τον αριθμό των λεωφορείων τα οποία θα αποσταλούν αύριο στην πρωτεύουσα. Ωστόσο, η ανταπόκριση του κόσμου είναι μεγάλη. Ολοένα και περισσότερα άτομα έχουν προσέλθει για την αγορά εισιτηρίων , ενώ ακόμα δεν είναι λίγοι και εκείνοι που έχουν απευθυνθεί στην αρχή με σκοπό να μάθουν για την τιμή του εισιτηρίου καθώς και τα δρομολόγια.

Μέχρι στιγμής,σύμφωνα με δηλώσεις της Συντονιστικής Επιτροπής του επικείμενοι συλλαλητηρίου θα φτάσουν στην Αθήνα από την ηπειρωτική και νησιωτική Ελλάδα περισσότερα από 2.500 λεωφορεία.


Το ερώτημα που τίθεται τώρα είναι πού θα παρκάρουν 2.500 πούλμαν και πώς να μετακινηθούν οι επιβάτες τους στο κέντρο της πόλης για το συλλαλητήριο. Επιχειρώντας να δώσουν απαντήσεις σε αυτά τα ερωτήματα οι διοργανωτές ζητούν να παραμείνει ανοιχτός ο σταθμός του μετρό στο Σύνταγμα την Κυριακή, ώστε να διευκολυνθεί ο κόσμος που θέλει να συμμετάσχει στο συλλαλητήριο.

Η Αστυνομία ανακοίνωσε ότι θα παραμείνουν κλειστοί οι σταθμοί του μετρό Σύνταγμα, Πανεπιστήμιο και Ομόνοια, από τις 10:00 το πρωί της Κυριακής για λόγους ασφαλείας.

«Αύριο μιλάει το Σύνταγμα, μιλάει ο ελληνικός λαός, που κατεβαίνει στο δρόμο εκτός κομμάτων», δήλωσε ο εκπρόσωπος των διοργανωτών Στέλιος Καλόγερος το πρωί στον τηλεοπτικό ΣΚΑΪ, ζητώντας να παραμείνει ανοιχτός ο σταθμός του Συντάγματος «για να μπορέσει ο κόσμος να έρθει καλύτερα, να έρθουν με τις οικογένειές τους με τα παιδιά τους» προσθέτοντας πως «δεν υπάρχει κανένας λόγος και φόβος επεισοδίων».

Κεντρικός ομιλητής αναμένεται να είναι ο κορυφαίος μουσικοσυνθέτης Μίκης Θεοδωράκης, ενώ θα μιλήσουν ο γνωστός συνταγματολόγος Γιώργος Κασιμάτης,  ενώ ο μητροπολίτης Σύρου Δωρόθεος, θα διαβάσει σχετική ανακοίνωση της ΔΙΣ για το θέμα των Σκοπίων, περιστοιχιζόμενος από τους μητροπολίτες Δράμας, Παύλο και Χίου, Μάρκο.

Σύντομους χαιρετισμούς θα απευθύνουν  εκπρόσωποι Ομοσπονδιών Ποντίων, Βλάχων, Σαρακατσάνων, Θρακιωτών κ.α. ενώ έντονη θα είναι και η παρουσία Κρητών. Βέβαιη θεωρείται -για συμβολικούς λόγους- και η παρουσία απογόνων Μακεδονομάχων στην κεντρική εξέδρα. Εκ μέρους της συντονιστικής επιτροπής, χαιρετισμό θα απευθύνει η Συντονίστρια των Παμμακεδονικών Ενώσεων Υφηλίου Νίνα Γκατζούλη. 

Post a Comment

Νεότερη Παλαιότερη
ΒΟΛΤΑ ΣΤΗΝ ΤΡΙΠΟΛΗ NEWS